Szafnauer zet vraagtekens bij relatie Haas en Ferrari: 'Heel verrassend waar ze nu staan' Formule 1
Formule 1

Szafnauer zet vraagtekens bij relatie Haas en Ferrari: 'Heel verrassend waar ze nu staan'

Szafnauer zet vraagtekens bij relatie Haas en Ferrari: 'Heel verrassend waar ze nu staan'

Otmar Szafnauer, teambaas van Alpine, hoopt dat de FIA een onderzoek zal starten naar de relatie tussen Ferrari en Haas. De afgelopen drie Grands Prix-weekenden heeft Haas de wenkbrauwen bij menig teambaas doen fronsen door de goede prestaties. Vorig seizoen wist de Amerikaanse renstal nul punten te scoren, maar dit seizoen pakte Kevin Magnussen in twee van de drie races punten voor Haas. Onder andere Szafnauer vindt dat Haas te veel profiteert van de relatie met Ferrari.

Al sinds 2016, toen Haas de Formule 1 binnentrad, is er een relatie tussen Ferrari en het jongste team in de sport. Dit jaar is de renstal ingetrokken in een ontwerpkantoor in Maranello, de thuisbasis van Ferrari. Meerdere teams binnen de sport vragen om opheldering bij de FIA. 'Haas is een klein team en ze hebben het goed gedaan tijdens de winter', zegt Szafnauer bij RACER. 'Maar van laatste naar soms het derde snelste team gaan, is een beetje verdacht.'

De Alpine-teambaas hoopt dat de FIA de relatie tussen de twee renstallen eens flink onder de loep neemt. De Amerikaan vraagt zich af of de auto's te veel op elkaar lijken in de ogen van het bestuursorgaan. 'Het is heel erg verrassend waar Haas staat voor zo'n klein team. Toch vertrouw ik erop dat de FIA dit gaat onderzoeken en tot de juiste conclusie zal komen als het gaat om de gelijkenissen tussen beide bolides.'

Szafnauer verwachtte dezelfde pikorde in F1

De Formule 1-teams zijn dit seizoen onderworpen aan een grote reglementswijziging. Juist daarom vindt de Alpine-teambaas de prestaties van Haas zo verrassend. 'Ik had verwacht dat de pikorde ongeveer hetzelfde zou zijn gebleven. In mijn jaren in de Formule 1 heb ik meegemaakt dat de teams die de meeste kennis, de beste infrastructuur en de juiste middelen hebben het beste presteren na een grote reglementswijziging', aldus Szafnauer.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws