Verstappen schrikt niet van snelle Hamilton: 'Mercedes heeft gewoon een nieuwe motor' Formule 1
Formule 1

Verstappen schrikt niet van snelle Hamilton: 'Mercedes heeft gewoon een nieuwe motor'

Verstappen schrikt niet van snelle Hamilton: 'Mercedes heeft gewoon een nieuwe motor'

Max Verstappen leek in de kwalificatie voor de sprintrace in Brazilië kansloos tegenover Lewis Hamilton, die vele malen sneller was. Toch is de Red Bull-coureur tevreden met P2 en raakt hij niet in paniek van het grote gat naar zijn aartsrivaal. Hamilton zal immers een gridstraf ondergaan bij de race.

'Ja, ik sta er niet echt van te kijken', zegt Verstappen, die Hamilton aan zich voor bij zag gaan op het scorebord. In het interview by Sky Sports F1 na afloop van de kwalificatie oogt de Limburger relaxed. 'Ze hebben een nieuwe motor dit weekend, dus ze hebben hier gewoon meer pk's. Een verse motor maakt voor hun nu het verschil. Het is dus echt geen shock voor mij', stelt Verstappen.

Zodoende is de coureur blij met P2. 'Dat is gewoon een goede startpositie voor de sprintrace. Ik wilde natuurlijk wel dichterbij staan, maar het is niet anders. Ik baal er niet echt van, of zo.'

Geen onnodige risico's in sprintrace

Verstappen heeft al wel een duidelijk plan van de sprintkwalificatie voor zaterdag, zeker omdat Hamilton een gridstraf aan zijn broek heeft, die pas op zondag zal tellen. 'Het gaat er dus vooral om dat ik uit de problemen blijf. De echte punten worden immers verdeeld op zondag en dan verwacht ik op poleposition te staan. Bovendien is de baan morgen en zondag warmer, waardoor er nog een hoop dingen veranderen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws