Teambazen zijn het eens over Briatore: 'Iedereen verdient de kans om terug te keren' Formule 1
Formule 1

Teambazen zijn het eens over Briatore: 'Iedereen verdient de kans om terug te keren'

Teambazen zijn het eens over Briatore: 'Iedereen verdient de kans om terug te keren'

Bruno Famin, de teambaas van Alpine, ziet het feit dat Flavio Briatore ooit een levenslang werkverbod in de Formule 1 kreeg opgelegd niet als een probleem. De Italiaan vocht de beslissing aan en de straf werd omgezet in een verbod van vijf jaar, wat betekent dat hij gewoon aan de slag mag bij Alpine. ‘Ik kijk naar de toekomst’, zegt Famin in de persconferentie met collega-teambazen.

‘Het verleden interesseert mij niet zo. Ik kijk altijd naar de toekomst om te proberen het team beter te maken’, zegt Famin heel duidelijk. ‘Dat is ons doel. Ik zie dat Flavio als adviseur zijn ervaring kan gebruiken om ons te helpen’, vervolgt hij. ‘Hij heeft veel kennis van de Formule 1 en kent veel mensen. Ik weet zeker dat hij ons zal helpen het team sneller en beter te ontwikkelen’, benadrukt Famin. ‘Ik kijk vooruit, niet achteruit.’

Wolff en Vasseur zien dat Briatore goed is voor Alpine

Toto Wolff ziet ook geen probleem met de terugkeer van Briatore. ‘Ik denk dat we de kans moeten krijgen om te herstellen van dit soort situaties’, is de Mercedes-teambaas van mening. ‘Ik heb Flavio altijd gekend als een zeer slimme zakenman. Hij weet veel van de Formule 1. Alle input die ik van hem heb gekregen in de afgelopen tien jaar, en zelfs eerder, hielp me op de een of andere manier’, prijst hij de Italiaan. ‘Hij heeft ervaring en expertise, zoals Bruno al zei. Ik vind dat iedereen de kans verdient om terug te keren’, zegt Wolff. ‘Een extra goed stel hersens bij Alpine is een voordeel’, concludeert hij.

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur wil er niet te veel over kwijt. ‘Ik wil niets zeggen over wat er bij een ander team gebeurt. Ik heb genoeg aan mijn hoofd met mijn eigen team’, begint de Fransman. ‘Maar als ik naar het hele plaatje kijk, is het, zoals Bruno al zei, een stap vooruit voor Alpine. Het is ook goed voor de Formule 1 als Alpine weer kan meestrijden’, vindt Vasseur. ‘We kennen het verhaal en hij heeft de prijs hiervoor betaald. Als het nu toegestaan is dat hij terugkeert, dan kan hij gewoon terugkeren.’

Briatore geprezen als slim en commercieel kundig

Alessandro Alunni Bravi van Stake F1 is het met zijn collega’s eens. ‘Ik sluit me aan bij Toto en Fred. Ik ken hem niet persoonlijk, dus ik ga niet over hem oordelen. Ik kijk naar zijn prestaties in de Formule 1 en ook naar de commerciële kant’, zegt hij. ‘Hij heeft in de afgelopen jaren gezorgd voor nieuwe sponsoren en nieuwe Grands Prix die erg belangrijk zijn voor de Formule 1’, is de Italiaan van mening. ‘We hebben slimme mensen nodig in de Formule 1 en ik denk dat we over Flavio zeker kunnen zeggen dat hij slim is’, sluit Alunni Bravi af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws