Marko denkt oplossing voor probleem Verstappen te weten: 'Maar je moet aan zondag denken' Formule 1
Formule 1

Marko denkt oplossing voor probleem Verstappen te weten: 'Maar je moet aan zondag denken'

Marko denkt oplossing voor probleem Verstappen te weten: 'Maar je moet aan zondag denken'

Helmut Marko is goedgeluimd na de eerste vrije trainingen op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De 81-jarige Oostenrijker kijkt met veel vertrouwen uit naar de rest van het weekend en stelt dat Red Bull Racing nog wat snelheid achter de hand heeft. De adviseur van de kampioensformatie legt uit wat het team nog allemaal achter de hand heeft.

De vijfde en dertiende plaats van respectievelijk Max Verstappen en Sergio Pérez zijn doorgaans niet de resultaten waar Red Bull blij van wordt. Ook het geklaag van beide coureurs doet vermoeden dat er nog flink wat werk aan de winkel is voor de engineers van de Oostenrijkse renstal. Na afloop heerste er bij de kampioensformatie echter allerminst een bedrukte stemming. Marko spreekt namelijk van een 'veel betere vrijdag dan de vorige keer' en hij stelt dat Red Bull nog wel wat achter de hand heeft.

'We hebben niet het volledige vermogen benut, dus zo alarmerend is het niet', wordt Marko geciteerd door Motorsport-Total. De Oostenrijker verwacht dat zijn team over één ronde dus nog wel wat snelheid kan vinden voor de kwalificatie op zaterdag. Daarnaast zag het er ook voor de race op zondag niet verkeerd uit. Daar kon de 81-jarige kort over zijn. 'De longruns waren oké', aldus de Red Bull-adviseur, die zich duidelijk geen zorgen lijkt te maken over het vervolg van het weekend.

Voorvleugel Verstappen niet vervangen

Ondanks de positieve stemming erkent Marko dat beide coureurs de juiste balans nog niet hebben gevonden. De adviseur denkt echter dat het probleem vrij simpel te verhelpen is. 'Ik denk dat de oplossing een andere achtervleugel zou zijn geweest, maar het kost twintig minuten om die te vervangen. En dat hebben we niet gedaan', legt Marko uit. 'Max (Verstappen, red.) wilde een andere voor- en achtervleugel, maar je moet aan zondag denken. Dan zal het gripniveau anders zijn', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws