Technisch directeur Resta: 'Het meest complexe project waar Haas aan heeft gewerkt' Formule 1
Formule 1

Technisch directeur Resta: 'Het meest complexe project waar Haas aan heeft gewerkt'

Technisch directeur Resta: 'Het meest complexe project waar Haas aan heeft gewerkt'

Simone Resta, de technisch directeur van het F1-team van Haas, heeft gereageerd op de lancering van de bolide van 2022. De Italiaan, die voorheen werkzaam was bij Ferrari, maar na de introductie van het budgetplafond onderkomen vond bij het Amerikaanse klantenteam, zegt dat het ontwerpen van de nieuwe auto een 'zeer complex' project was.

'Dit is om veel redenen waarschijnlijk het meest complexe project waar Haas tot op heden mee te maken heeft gehad in al haar seizoenen in de F1', liet hij optekenen in een persbericht van het team. 'We werken aan de hand van een totaal nieuwe set van reglementen en dit seizoen heeft een nieuw team de ontwikkeling van de VF-22 onder haar hoede genomen.'

Technische team van Haas relatief nieuw

Resta stelt dat hij dus met een team gewerkt heeft waarin veel nieuwe gezichten te vinden waren. 'Dit zie ik dan ook als een van de grote successen in dit proces', vervolgt hij. Dat hij met een relatief onbekend team het toch voor elkaar heeft weten te krijgen om tijdig een auto te ontwikkelen, daar is hij trots op. Hoe snel de auto is, dat blijft de vraag.

'Het is nog vroeg en we gaan door een transitieseizoen met een auto waar we al meer dan een jaar aan gewerkt hebben. Als we kijken naar waar we begonnen zijn, kan je dit sowieso al als een succesvol team zien', concludeert de oud Ferrari-topman. Eind februari gaan Nikita Mazepin en Mick Schumacher voor het eerst in het nieuwe materiaal het circuit op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws