Teleurstelling bij Leclerc, maar 'Red Bull was toch te sterk' Formule 1
Formule 1

Teleurstelling bij Leclerc, maar 'Red Bull was toch te sterk'

Teleurstelling bij Leclerc, maar 'Red Bull was toch te sterk'

Charles Leclerc was een zeer goede race aan het rijden totdat hij opeens geen power meer had. De auto viel uit, zo verklaarde de Mongask, terwijl er nog zo'n veertien ronden te gaan waren. De Ferrari-coureur wist Sergio Pérez te verschalken bij de openingsfase van de race en reed daarna comfortabel op de tweede stek, maar kon vanwege problemen zijn race dus niet uitrijden. Dit is direct een behoorlijke hap uit de punten voor Ferrari.

Leclerc was na Oscar Piastri de tweede uitvaller van de Grand Prix van Bahrein. Gedurende de 41ste ronde stond de Ferrari-rijder opeens stil en werd de gele vlag gezwaaid. Zijn auto stond echter op een vrij tactische plek en daardoor hoefde alleen de virtuele safetycar ingezet. 'Ik had gewoon geen power meer', verklaarde Leclerc bij de internationale media. Voorafgaand aan de race heeft de Scuderia al de energy store vervangen en ook nog eens de control electronics, wat al niet heel veelbelovend klonk.

'Onze race was goed tot aan dat moment'

De 25-jarige reed tot aan zijn uitvalbeurt een goede race en het leek erop dat de P3 vrijwel verzilverd was. Pérez wist de Monegask in te halen met zijn versere set softbanden. Sainz lag op P4 en dat kon een goed resultaat betekenen voor de renstal uit Maranello. 'Onze race was goed tot aan dat moment', gaat Leclerc verder, die overduidelijk zijn pech in de eerste race van het jaar betreurt. 'We konden ook niet echt meer dan P3 doen, want Red Bull was echt heel sterk', sluit Leclerc af.

In de kwalificatie wist Ferrari de Red Bulls al niet voor te zijn, want Max Verstappen en Pérez hadden de eerste twee plekken op de grid bezet. Leclerc kende een goede start van de Grand Prix van Bahrein, maar alsnog was de RB19 de betere auto. Verstappen was vooraan praktisch onbereikbaar, en nadat Pérez de SF-23 voorbij raasde, leek P3 inderdaad het best mogelijke voor Leclerc. Ook dat werd hem niet gegund. Geen goed begin van het 2023-seizoen voor Leclerc dus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws