'That guy' Verstappen gooit olie op het vuur: 'Je moet het erkennen als iemand het ontzettend goed doet' Formule 1
Formule 1

'That guy' Verstappen gooit olie op het vuur: 'Je moet het erkennen als iemand het ontzettend goed doet'

'That guy' Verstappen gooit olie op het vuur: 'Je moet het erkennen als iemand het ontzettend goed doet'

Voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico bespreekt Max Verstappen hoe Lewis Hamilton hem vaak 'that guy' of 'him' noemt, maar hem nooit met zijn naam aanspreekt. Hoe dan ook heeft de Nederlander altijd respect voor de zevenvoudig wereldkampioen. Daarnaast praat hij over het uitgejoel en boegeroep dat sinds de afsluitende race in Abu Dhabi van 2021 is versterkt. Het was te horen in Monza en ook bij het voorgaande weekend in de Verenigde Staten. Daar werd de Nederlander uitgemaakt voor 'valsspeler'.

Ondanks dat de rivaliteit met Mercedes en met Hamilton niet echt gaande is sinds de start van het 2022-seizoen, zit het de meesten nog wel vers in het geheugen hoe gespannen de titelstrijd was in 2021. De uitkomst van de Grand Prix van Abu Dhabi van dat jaar is ook de reden dat fans van de beide coureurs een nog sterkere mening richting de andere coureur hebben gevormd. Velen denken dat de relatie tussen de twee grootheden aardig is bekoeld. Dat laat de Nederlander koud. Verstappen heeft hoe dan ook respect voor Hamilton en wat hij heeft bereikt in de sport, zo meldt hij in een interview met The Mail on Sunday.

'Mensen zeggen me dat hij mijn naam niet noemt', zegt de Limburger, die zijn schouders erbij op lijkt te halen. 'Ik heb geleerd altijd te respecteren wat mensen bereiken, vooral in dezelfde sportwereld. Ik heb geen enkel probleem met wat Lewis heeft bereikt. Hij is een van de beste coureurs ooit', vertelt Verstappen, die dus zonder problemen de complimenten uit zijn mouw schudt. 'Ik weet dat het niet alleen de auto is waarin hij rijdt. Dat helpt, en dat weten we allemaal, maar je moet nog steeds je teamgenoot verslaan en Lewis deed dat elke keer. Ik denk dat je het moet erkennen als iemand het ontzettend goed doet.'

Verstappen met de huid van een olifant: 'Ben er niet om leuk gevonden te worden'

De intense titelstrijd en de rivaliteit met de zevenvoudig wereldkampioen zorgde voor spanning buiten de twee coureurs om. Ook de fans reageerden hier op. Het resulteerde in boegeroep en uitgejoel van beide coureurs bij verschillende races. Zo was de Red Bull Racing-coureur de bok in Monza en ook in de Verenigde Staten. In Austin werd de Nederlander uitgemaakt tot 'valsspeler' vanwege het nieuws dat Red Bull de budgetcap heeft overschreden. 'Het is niet zoals football (American football, red.) en al dat gescheld in de stadions. Het is waarschijnlijk opgekropte frustratie bij fans vanwege een rijder die het niet goed doet. Of ze vinden mij gewoon niet leuk', legt Verstappen uit.

Hier ligt de tweevoudig wereldkampioen absoluut niet wakker van. 'Ik ben er toch niet om leuk gevonden te worden. Het gaat mijn dag niet verpesten. Ik heb het ontzettend naar mijn zin met mijn team. Mensen kunnen zeggen wat ze willen, maar ik ben hier om te winnen', stelt de Nederlander. Bij de race van zondag 30 oktober start Verstappen vooraan, door een dijk van een ronde wist hij zijn RB18 naar de poleposition te slepen bij de kwalificatie. Hij zette daarmee de Mercedessen op zeker drie tienden, die aanvankelijk absoluut op de pole voor de GP van Mexico hadden gehoopt. De Limburger gaat dus op de eerste bocht af met de twee Zilverpijlen op de hielen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws