'Nieuwe eisen Sainz zorgen dat contractonderhandelingen niet willen vlotten' Formule 1
Formule 1

'Nieuwe eisen Sainz zorgen dat contractonderhandelingen niet willen vlotten'

'Nieuwe eisen Sainz zorgen dat contractonderhandelingen niet willen vlotten'

De contractonderhandelingen tussen Carlos Sainz en Ferrari gaan nog niet zoals gehoopt. Er zijn nog wat struikelblokken waar de Italiaanse renstal tegenaan loopt, aangezien de tweevoudig racewinnaar met nieuwe eisen is gekomen. Het contract van Sainz loopt aan het einde van het seizoen af en Ferrari wil het jaar met zoveel mogelijk zekerheid beginnen. Daar heeft het team nu nog vijf weken voor; dan staat de Grand Prix van Bahrein op het programma.

Frédéric Vasseur gaf in 2023 aan dat hij het seizoen het liefst wilde starten wetende dat beide coureurs hun contract hadden verlengd. Gedurende het eerste seizoen van de nieuwe teambaas waren de contractonderhandelingen nog niet een prioriteit. De Fransman wilde zich eerst richten op de prestaties van de Italiaanse renstal, omdat de titel weer een keer naar Maranello moet komen. Binnen Ferrari heerst tevredenheid over de prestaties van Sainz, waardoor er wel gesproken wordt over een nieuwe verbintenis.

Deze gesprekken willen echter nog niet echt vlotten, meldt de Italiaanse tak van Motorsport, net zoals andere Italiaanse media. De partijen kunnen het op bepaalde details nog altijd niet eens worden. Sainz is immers op zoek naar een deal van twee jaar. Bovendien is de man uit Madrid op zoek naar meer duidelijkheid over zijn rol bij het team, nadat Charles Leclerc wel zijn contract verlengde. Er wordt gespeculeerd dat hij een contract van drie jaar heeft getekend, met een optie voor nog twee jaar.

Albon in de wandelgangen genoemd

Leclerc geldt al tijden als het grote talent van Ferrari en het team ziet de coureur nog altijd als de man voor de toekomst. Ferrari heeft ook duidelijk gemaakt geen onderscheid te willen maken tussen Leclerc en Sainz, waardoor er veel onduidelijk is voor de Spanjaard. De Italiaanse renstal lijkt dus al wel bezig te zijn met mogelijke vervangers voor Sainz, maar er is niet veel keuze. Motorsport.com meldt dat Alexander Albon als een kandidaat wordt gezien, mocht Sainz daadwerkelijk vertrekken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws