Triomfen, tegenvallers en trots voor Sainz in 2023: 'Verrast door het gat naar Red Bull' Formule 1
Formule 1

Triomfen, tegenvallers en trots voor Sainz in 2023: 'Verrast door het gat naar Red Bull'

Triomfen, tegenvallers en trots voor Sainz in 2023: 'Verrast door het gat naar Red Bull'

Carlos Sainz blikt terug op een seizoen vol ups en downs voor het Ferrari-team. Ondanks een teleurstellend einde van het jaar, waarin hij van de vierde naar de zevende plaats in het coureursklassement zakte, blijft de Spanjaard trots op wat hij en het team hebben bereikt in 2023. Met een blik op het grotere plaatje benadrukt Sainz de veerkracht van het team en de waarde van de ervaringen die het team dit jaar heeft opgedaan.

Sainz geeft toe dat zijn overwinning in Singapore hem helpt om positief terug te kijken op het seizoen van 2023. 'Honderd procent! Dat moet wel iets zeggen over het jaar, want we hebben dit jaar niet veel kansen gehad om een race te winnen', geeft hij aan tegen Motorsport-total.com. 'Het feit dat deze kans zich voordeed in Singapore en we die hebben gegrepen en geen enkele kans hebben laten liggen, was niet alleen voor mij, maar ook voor het team een geweldige prestatie', benadrukte Sainz. Met zijn overwinning in Singapore verzekerde hij niet alleen Ferrari van de enige triomf van het jaar, maar ook van de enige niet-Red Bull Racing-overwinning in 2023.

Wereld van verschil

Sainz erkent dat het eerste deel van het seizoen uitdagend was en dat de verwachtingen hoger waren, vooral gezien het verschil met de concurrentie. 'Ik was een beetje teleurgesteld en verrast door het gat naar Red Bull op sommige circuits en de manier waarop we niet echt konden vechten voor de doelen die we voor onszelf gesteld hadden', geeft hij toe.

Echter, de tweede helft van het seizoen bood nieuwe perspectieven. 'In de tweede helft was het voor mij en het team duidelijk dat we onze kansen optimaal moesten benutten en dat er races zouden zijn waarin we zouden vechten voor poleposition en misschien wel de overwinning', legt Sainz uit. Ferrari werd uiteindelijk derde in het constructeurskampioenschap, slechts drie punten achter Mercedes.

Consistente performance

Sainz geeft aan dat zijn mindset dit seizoen is veranderd en benadrukt het belang van consistentie. 'Het ging gewoon om consistent zijn, punten scoren voor het team en het beste maken van wat we hadden. En er waren heel weinig fouten in de tweede helft van het jaar. Ik denk dat ik het maximale heb gehaald uit de auto die we tot onze beschikking hadden', aldus de Spaanse coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws