Vasseur uit vertrouwen in 2024-seizoen: 'Red Bull heeft geen wondermiddel' Formule 1
Formule 1

Vasseur uit vertrouwen in 2024-seizoen: 'Red Bull heeft geen wondermiddel'

Vasseur uit vertrouwen in 2024-seizoen: 'Red Bull heeft geen wondermiddel'

Frédéric Vasseur, de teambaas van Ferrari, heeft zijn vertrouwen uitgesproken in het vermogen van zijn team om Red Bull Racing uit te dagen in het aankomende Formule 1-seizoen. Vasseur belichtte enkele cruciale momenten en uitdagingen waarmee het team het afgelopen seizoen te maken had kreeg, waarbij hij de schijnwerpers richtte op hun sterke punten en verbeterpunten.

De teambaas blikt allereerst terug op de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi. ‘Op gebruikte banden waren we verschrikkelijk langzaam in de kwalificatie. Op verse banden waren we supersnel,' merkte Vasseur op tegenover Auto Motor und Sport, waar hij inging op de performance van het team tijdens de kwalificatiesessie. Ondanks de tegenslagen waar het team in Abu Dhabi tegenaan liep ziet de teambaas het potentieel van zijn team. ‘We hadden een kans op pole', benadrukte hij zelfs.

Gevecht in Abu Dhabi

Tijdens de race merkte de Fransman op dat Ferrari Red Bull in de beginfase kon bijhouden. Hij benadrukte de veelzijdigheid van Ferrari, aangezien het team binnen een week de tweede positie veiligstelde op twee verschillende circuits: Las Vegas, een circuit met hoge snelheden en koud asfalt, en Abu Dhabi, een circuit gedomineerd door bochten met gemiddelde snelheid, warm asfalt en soms vreemde weersomstandigheden.

Ook merkte de teambaas op dat Ferrari in Abu Dhabi beter wist om te gaan met de banden. ‘Bandenslijtage is automatisch lager als je een snelle auto hebt,’ gaf hij aan. Hij erkende de uitdagingen waar langzamere auto's mee te maken krijgen, waarmee coureurs de nadelige grip compenseren, wat onvermijdelijk gevolgen heeft voor de banden.

Werk aan de winkel

Vasseur gaf openlijk toe waar Ferrari tekortschoot, wijzend op het gebrek aan snelheid in Jeddah, Miami, Spanje en Zandvoort. ‘De snelheid was er gewoon niet. We moeten begrijpen waarom,’ gaf hij toe. Hij schreef sommige uitdagingen toe aan incidenten zoals de diskwalificatie in Austin, stabiliteitsproblemen en straffen. Desondanks toonde hij optimisme. ‘Ik heb een klassement zonder incidenten in mijn hoofd. Dan zouden we voor Mercedes staan.’

Ferrari verloor in Abu Dhabi de strijd tegen Mercedes voor de tweede plek in het constructeurskampioenschap. Voor de race lag Ferrari slechts vier punten achter. Hoewel Charles Leclerc een tweede plek wist te veroveren, eindigde zijn teamgenoot, Carlos Sainz, ver buiten de punten. Mercedes wist er daardoor met de winst vandoor te gaan.

Red Bull uitdagen

De teambaas benadrukt echter de strikte mentaliteit in de Ferrari-fabriek, waar termen als 'zou hebben', 'zou zijn' en 'als' taboe zijn. Voor nu wil het team de uitdaging aangaan om volgend seizoen de strijd aan te gaan met Red Bull in het kampioenschap. ‘Red Bull heeft geen wondermiddel. Ze zijn gewoon goed gepositioneerd in elk opzicht. We hebben meer dan duizend werknemers. Iedereen moet zijn steentje bijdragen. Als elk individu een paar duizendsten kan vinden, maken we een grote sprong voorwaarts,’ aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws