F1-coureurs pleiten voor inkrimping van trainingssessies: 'Niet nodig door simulatietools' Formule 1
Formule 1

F1-coureurs pleiten voor inkrimping van trainingssessies: 'Niet nodig door simulatietools'

F1-coureurs pleiten voor inkrimping van trainingssessies: 'Niet nodig door simulatietools'

Alfa Romeo-coureur Valtteri Bottas heeft zijn stem toegevoegd aan het groeiende aantal Formule 1-coureurs dat van mening is dat het aantal trainingssessies tijdens een standaard raceweekend moet worden verminderd. Bottas is van mening dat de geavanceerde simulatietools die teams tegenwoordig tot hun beschikking hebben, het overbodig maken om drie trainingen te houden.

De eerste en tweede vrije trainingen werden een paar jaar geleden ingekort van negentig minuten naar één uur en daarnaast is er nog een derde vrije training van één uur op zaterdag net voor de kwalificatie. De Alfa Romeo-coureur laat nu weten dat het naar zijn mening nog minder mag.

Bottas begint over het onderwerp na de vraag of hij denkt dat er meer vrije trainingen nodig zijn in de Formule 1: ‘Nee, dat denk ik niet, want het is voor iedereen hetzelfde - en we hebben tegenwoordig sowieso te veel trainingen. Drie trainingen is te veel. We hebben dat niet meer nodig met de simulatietools die we tegenwoordig hebben’, verklaarde de Finse coureur tegen PlanetF1.

Bottas' standpunt kreeg bijval van Haas-coureur Kevin Magnussen, die op dezelfde vraag stellig antwoordde: ‘Nee, het is prima zo.’ Het lijkt erop dat er een groeiende consensus is onder coureurs dat het aantal trainingssessies moet worden heroverwogen.

Tegengeluid

Een ander geluid kwam van Nico Hülkenberg, die weliswaar openstaat voor meer oefentijd, maar erkent dat dit niet zonder obstakels is. ‘Ik denk dat het een heel goed punt is. Er zijn natuurlijk andere implicaties - hoe de rest van het schema moet worden aangepast en tv-tijden en al die dingen, het is waarschijnlijk niet zo eenvoudig als we denken’, gaf Hülkenberg toe.

‘Het zal nu een gespreksonderwerp worden’, voegde hij eraan toe, wijzend op de recente situatie in Abu Dhabi waarin kostbare tijd verloren ging door een rode vlag en reparatiewerkzaamheden aan de vangrail. Slechts vijftien minuten van de sessie konden effectief worden benut.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws