Tsunoda met flinke dosis zelfspot: 'Ik dacht altijd dat die knop bedoeld was om te schelden' Formule 1
Formule 1

Tsunoda met flinke dosis zelfspot: 'Ik dacht altijd dat die knop bedoeld was om te schelden'

Tsunoda met flinke dosis zelfspot: 'Ik dacht altijd dat die knop bedoeld was om te schelden'

Yuki Tsunoda is aan een uitstekend seizoen bezig bij Visa Cash App RB (RB). De Japanner scoorde tot dusver al vijftien punten en hij is zijn veel hoger aangeschreven teamgenoot Daniel Ricciardo vrijwel voortdurend de baas op het circuit. Desgevraagd denkt Tsunoda dat het feit dat hij zijn emoties beter in bedwang kan houden, een belangrijke rol speelt in de opwaartse lijn, die hij dit jaar heeft ingezet.

In zijn eerste F1-jaren schreeuwde en vloekte Tsunoda er over de boordradio met enige regelmaat vrolijk op los, maar dit seizoen is de Japanner een stuk rustiger geworden in de communicatie naar zijn team. Als hem in de Sky Sports-podcast gevraagd wordt of hij nu een stuk geduldiger is geworden achter het stuur, antwoordt hij bevestigend.

'Ja, zeker. Ik heb geleerd om de radioknop op de correcte manier te gebruiken. In de eerste jaren dacht ik: die knop is enkel voor vloeken en schelden, maar recentelijk ben ik erachter gekomen hoe ik de radioknop op de correcte wijze kan gebruiken door het team feedback te geven', grapt Tsunoda. 'Het team profiteert er nu waarschijnlijk meer van, dus dat is positief en het is waarschijnlijk ook één van de redenen dat ik in staat ben om consistent en goed te presteren en niet langer de controle over mijn emoties te verliezen', vervolgt Tsunoda op een serieuzere toon.

Progressie zichtbaar in Imola

Voor Tsunoda was de Grand Prix van Emilia Romagna een tweede thuisrace en hij was erop gebrand om een goed resultaat te behalen. Na een prachtige zevende plaats in de kwalificatie, volgde een dag later een zwaarbevochten tiende plaats en daarmee het laatste punt. Halverwege de race kwam de Japanner klem te zitten achter de Williams van Logan Sargeant, maar juist dit moment toonde volgens de 24-jarige aan dat hij stappen heeft gezet.

'De Williams-bolide is een stuk sneller op het rechte stuk en omdat er in Imola maar één DRS-zone was, was het niet makkelijk om in te halen. Twee jaren geleden zou ik waarschijnlijk de radioknop hebben ingedrukt en in het rond beginnen te schreeuwen, maar nu bleef ik kalm en bleef ik ervoor gaan', legt Tsunoda uit. 'Er was één kans na een foutje van Logan en ik wist die kans te benutten. Dat was één van de momenten waarop ik dacht: oké, ik heb er profijt van als ik mijn emoties onder controle heb', besluit Tsunoda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws