Tsunoda is team dankbaar voor hulp bij woedebeheersing: 'Ze hebben me enorm geholpen' Formule 1
Formule 1

Tsunoda is team dankbaar voor hulp bij woedebeheersing: 'Ze hebben me enorm geholpen'

Tsunoda is team dankbaar voor hulp bij woedebeheersing: 'Ze hebben me enorm geholpen'

Yuki Tsunoda wist in Imola al voor de vierde keer dit seizoen een top tien-klassering te halen en dus een punt voor het team te scoren. Direct bij de start werd de Japanner van Visa Cash App RB ingehaald door Nico Hülkenberg, wat hem naar eigen zeggen een punt kostte. ‘Als ik die positie had behouden, had ik een veel makkelijkere race gehad’, meldde Tsunoda bij F1TV.

De coureur denkt dat er een betere eindklassering in had gezeten als de start beter was verlopen. ‘Ik was dan waarschijnlijk een plaatsje hoger geëindigd’, meent hij. ‘Die start moeten we echt beter onder de knie krijgen’, weet Tsunoda zelf ook. ‘Maar ik ben blij dat ik een punt heb kunnen pakken in onze thuis-Grand Prix.’ De Japanner is er dan ook erg trots op in Imola in de punten te eindigen. ‘Onze medewerkers zitten hier op de tribune, dus ik neem dat punt hier graag mee.’

Tsunoda kreeg de afgelopen jaren regelmatig kritiek dat hij snel kwaad werd en op de boordradio nog wel eens flink kon schelden. Afgezien van een incident met zijn teamgenoot vroeg in het seizoen, lijkt de Japanner nu een stuk kalmer te zijn. ‘Ik voel me een stuk relaxter’, zegt de RB-coureur. ‘Ik zit echt niet een kopje thee te drinken achter het stuur, maar het lukt me nu beter het grotere geheel te zien’, geeft hij aan.

Tsunoda is het team dankbaar voor de hulp

Dat Tsunoda zich nu weet te beheersen, is ook goed voor het contact met de pitmuur. ‘De communicatie met de engineers gaat een stuk beter’, vindt de coureur. ‘Ik heb het gevoel dat ik veel meer controle heb over mijn taken en over wat ik wel of juist niet moet doen’, aldus de Japanner. Ook bij het rijden is dit fijn. ‘Het voelt minder gehaast en dat hielp bij het inhalen van de Williams-bolide’, verklaart Tsunoda. Hij weet zelf ook dat hij zo’n situatie een jaar of twee terug heel anders had benaderd. ‘Die Williams is op het rechte stuk heel snel en twee jaar geleden had ik daar dan iets over geroepen over de boordradio. Dan was ik waarschijnlijk de controle verloren’, deelt de Japanner zijn zelfinzicht. ‘Ik merk vooruitgang op dat gebied en het team heeft me daarbij enorm geholpen’, prijst hij de mensen van RB. ‘Daar moet ik ze echt voor bedanken.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws