Van der Garde zag ongewoon beeld bij Verstappen: 'Heb Max er nog nooit zo vaak vanaf zien gaan' Formule 1
Formule 1

Van der Garde zag ongewoon beeld bij Verstappen: 'Heb Max er nog nooit zo vaak vanaf zien gaan'

Van der Garde zag ongewoon beeld bij Verstappen: 'Heb Max er nog nooit zo vaak vanaf zien gaan'

Giedo van der Garde heeft afgelopen weekend met veel bewondering gekeken naar de prestaties van Max Verstappen. De voormalig Formule 1-coureur zag op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari dat de Red Bull Racing-coureur het lastig had in de vrije trainingen, maar de manier waarop de Nederlander het tij wist te keren op de belangrijke momenten vond Van der Garde zeer indrukwekkend.

Verstappen pakte afgelopen weekend de zege in Imola, maar aan het begin van het Grand Prix-weekend zag het er absoluut niet naar uit dat dit mogelijk was. De Nederlander was op vrijdag voortdurend in gevecht met zijn RB20, maar hij wist het tij op zaterdag toch weer te keren. 'Alle respect, Max (Verstappen, red.) heeft een supergoed weekend gereden', is Van der Garde in de DRS-podcast lovend over het optreden van Verstappen.

'Het is echt waanzinnig knap', vervolgt de Viaplay-analist. 'Want in VT1 en VT2 was hij totaal de weg kwijt. Die auto ging voor geen meter. Ik heb Max er nog nooit zo vaak vanaf zien gaan in vrije trainingen en hij zat alleen maar te klagen over de radio. Hij klaagde dat de auto niet instuurde, hij was ineens totaal de weg kwijt', blikt Van der Garde terug op de openingsdag van het raceweekend in Emilia Romagna.

Onemanshow

Op vrijdag zag het er niet naar uit dat Verstappen op zaterdag de poleposition zou pakken, maar de Nederlander flikte het uiteindelijk toch weer. 'Het is dan toch onwijs knap dat je dan toch in VT3 een stap kan maken en dat je dat voor de kwalificatie nogmaals doet', vindt Van der Garde, die Verstappen tegen de verwachting in toch de poleposition en vervolgens ook de overwinning zag pakken in Imola. 'Toen ik hem na twintig ronden iets van vijf of zes seconden weg had zien rijden, dacht ik: ja, dit is zo onwijs knap. Pérez hebben we niet gezien. Het was echt de onemanshow van Verstappen', besluit Van der Garde zijn lofzang.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws