Uitspraken De Vries over Red Bull en Hamilton zijn nep: 'Een officiële verklaring volgt later deze week' Formule 1
Formule 1

Uitspraken De Vries over Red Bull en Hamilton zijn nep: 'Een officiële verklaring volgt later deze week'

Uitspraken De Vries over Red Bull en Hamilton zijn nep: 'Een officiële verklaring volgt later deze week'

Na zijn ontslag bij AlphaTauri zou Nyck de Vries zich negatief uitgelaten hebben over Red Bull Racing, maar volgens zijn manager Guillaume Le Goff zijn de uitspraken die de afgelopen week in de media circuleerden nep. De Vries heeft sinds het nieuws over zijn vervanging naar buiten kwam nog niet met de media gesproken, maar Le Goff laat op verzoek van F1 Insider weten dat er later deze week een officiële verklaring van de 28-jarige Nederlander volgt.

Vorige week maakte Red Bull bekend dat De Vries niet langer uitkomt voor AlphaTauri. Vanaf de Grand Prix van Hongarije wordt zijn positie bij het zusterteam van Red Bull ingenomen door Daniel Ricciardo. Sinds zijn ontslag wereldkundig is gemaakt, verschenen er meerdere berichten over De Vries in de media. De Nederlander zou tegenover Italiaanse media hebben gezegd dat hem een stoeltje bij Red Bull beloofd was en dat Lewis Hamilton in 2021 bestolen is van zijn achtste wereldtitel. Deze berichten zijn volgens Le Goff nep.

'Nyck (De Vries, red.) heeft sinds het nieuws van Red Bull naar buiten is gekomen absoluut met niemand gesproken, ook niet met Italiaanse media. Het nieuws is nep en laster', laat de manager van De Vries weten aan F1 Insider. 'Blijkbaar wilde iemand zich onderscheiden van de rest, we behouden ons het recht voor om verdere juridische stappen te ondernemen', stelt Le Goff.

Verklaring volgt later deze week

Sinds bekend is geworden dat De Vries niet meer terugkeert bij AlphaTauri, heeft de Nederlander zich dus nog niet uitgelaten over zijn vroegtijdige exit bij het zusterteam van Red Bull. Een officiële verklaring laat volgens Le Goff echter niet lang meer op zich wachten. 'Er komt later deze week een officiële verklaring van Nyck, maar tot die tijd moeten we nog een paar dingen uitzoeken', aldus de manager van De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws