Steun vanuit racewereld voor De Vries: 'Weten hoe meedogenloos Red Bull is' Formule 1
Formule 1

Steun vanuit racewereld voor De Vries: 'Weten hoe meedogenloos Red Bull is'

Steun vanuit racewereld voor De Vries: 'Weten hoe meedogenloos Red Bull is'

Antonio Felix da Costa, een voormalig Red Bull Racing-junior, vindt het jammer dat Nyck de Vries zo vroeg in het seizoen is vervangen door Daniel Ricciardo. De Portugees hoopte dat de rookie tenminste tot het einde van het jaar mocht blijven om zichzelf te bewijzen, maar Da Costa weet hoogstpersoonlijk dat het niet zo werkt bij Red Bull. De voormalige Red Bull-junior denkt dat de timing in het nadeel van De Vries werkte.

Da Costa liet rond de bekendmaking van het ontslag van De Vries al van zich horen op Twitter. 'Hier heb ik nog niet openlijk over gesproken. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe moeilijk het moet zijn om snel te wennen aan een Formule 1-auto en te presteren met slechts een paar dagen testen. Nyck komt steeds dichter bij Tsunoda in elk weekend. We moeten niet vergeten dat hij ook een paar slechte dagen heeft gehad om op dit niveau te komen', schreef de voormalige Red Bull-junior.

'Dingen veranderen snel in deze sport, al helemaal onder de Red Bull-vlag'

Het was al heel erg lang bekend dat De Vries op de schopstoel zat binnen de Red Bull-organisatie. Iedere week leek Helmut Marko er een schepje bovenop te doen, door bijvoorbeeld te zeggen dat Christian Horner de Nederlandse coureur niet bij AlphaTauri wilde zien en dat de teambaas gelijk had in zijn oordeel. 'Ik had een paar geruchten gehoord, maar ik hoorde dat Nyck nog een paar races kreeg, dus misschien was hij zelfs tot het einde van het jaar gebleven', zegt Da Costa bij The Race. Het ontslag werd een paar weken voor de zomerstop bekendgemaakt.

'Dingen veranderen erg snel in deze sport, vooral onder de Red Bull-vlag; we weten hoe meedogenloos ze zijn. Ik zeg niet dat het goed of fout is, zo gaat het gewoon, dat weten we allemaal', vervolgt Da Costa. De coureur was zelf ooit onderdeel van het project van de Oostenrijkse renstal. Da Costa werd beloofd dat hij een kans zou krijgen bij Toro Rosso, maar die kans kwam maar niet. Red Bull bleef de coureur wel ondersteunen in de DTM, maar tot een zitje in de koningsklasse kwam het niet.

'Ricciardo was gebrand op dat stoeltje'

Da Costa denkt dat De Vries simpelweg op het verkeerde moment bij AlphaTauri zat. De coureur zag namelijk ook dat Yuki Tsunoda het moeilijk had en veel crashte, maar hij zit nu voor het derde jaar op rij bij het team. Nu waren er meerdere kapers op de kust voor het stoeltje naast de Japanner. 'Daniel was erop gebrand en met zo'n enorme persoonlijkheid als hij heeft, zou die druk er altijd zijn geweest, ook met Liam Lawson die het ook goed deed in de Super Formula', aldus Da Costa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws