Update | Alle speculaties dat Viaplay plaats moet maken voor Ziggo 'kunnen de prullenbak in' Formule 1
Formule 1

Update | Alle speculaties dat Viaplay plaats moet maken voor Ziggo 'kunnen de prullenbak in'

Update | Alle speculaties dat Viaplay plaats moet maken voor Ziggo 'kunnen de prullenbak in'

Chris Woerts, een bekende sportmarketeer, kan beamen dat Viaplay momenteel in zwaar weer zit. Op donderdag kwam naar buiten dat Viaplay meerdere Nederlandse medewerkers heeft moeten ontslaan vanwege de tegenvallende financiële prestaties. De uitbreiding in het buitenland blijkt tegen te vallen, waardoor de kosten momenteel niet gedekt kunnen worden. Viaplay gaat zich volledig richten op sport in Nederland, maar het is nog maar de vraag of de streamingdienst de rechten van de Formule 1 wil behouden.

De problemen van Viaplay spelen zich vooral in het buitenland af. In Nederland heeft het platform een flink aantal abonnees en ook de kijkcijfers zijn sinds het begin redelijk gelijk gebleven, al is dit niet genoeg om de huidige tekorten te dekken. 'Ze zitten zeker in zwaar weer, honderd procent', vertelt Woerts tegenover BNR. 'De expansie in het buitenland is erg tegengevallen. Ze hebben te weinig instroom van nieuwe abonnees en te hoge kosten voor de acquisitie van content. Dat is een dodelijke cocktail.'

'Het bedrijf heeft een recordbedrag betaald, zo'n 30 à 35 miljoen euro per jaar. Dat was een geweldige explosie aan kosten, en dat is heel lastig om terug te verdienen', vervolgt de sportmarketeer. Het probleem voor Viaplay is dat de Nederlandse kijker zich vooral richt op sport, waardoor er op de afdeling Scripted Content werd gekort. Toch is de kijker ook zuinig als het aankomt op de Formule 1. 'Zodra de finish in zicht is en Max (Verstappen, red.) is wereldkampioen, dan zetten mensen het massaal op pauze en neemt het aantal abonnees af.'

Ziggo Sport nog altijd 'zeer geïnteresseerd' in rechten F1 

De geluiden vanuit Viaplay zijn koren op de molen voor Ziggo Sport. De zender verloor na het zinderende 2021-seizoen de rechten, maar er werd ook aangegeven dat de zender deze rechten terug wil halen. Daar wordt in de nabije toekomst wat meer duidelijk over. 'In augustus van dit jaar komen de rechten weer op de markt. Dan zal blijken of Viaplay de rechten behoudt, of dat deze naar een andere partij gaan, bijvoorbeeld het nog altijd zeer geïnteresseerde Ziggo Sport', aldus Woerts.

Update 9:34 (15/07) | Alle speculaties dat Viaplay plaats moet maken voor Ziggo 'kunnen de prullenbak in'

Sportmarketeer Chris Woerts heeft bij Vandaag Inside: de Oranje Zomer aangegeven dat het inderdaad niet goed gaat met Viaplay, maar dat niemand zich druk hoeft te maken, want de streamingsdienst zal gewoon in Nederland blijven. 'Iedereen speculeert dat het met Viaplay heel slecht gaat, het gaat ook heel slecht. Viaplay heeft 77 procent van de beurswaarde verloren, maar Ziggo gaat de rechten niet kopen. Ik heb de baas van Viaplay gebeld en hij zei: we will stay strong in Nederland. Er is niks aan de hand, dus al die speculaties kunnen de prullenbak in', aldus Woerts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws