Ralf Schumacher ziet F1-exit van De Vries 'als doodvonnis voor zijn carrière' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher ziet F1-exit van De Vries 'als doodvonnis voor zijn carrière'

Ralf Schumacher ziet F1-exit van De Vries 'als doodvonnis voor zijn carrière'

Ralf Schumacher beschouwt het ontslag van Nyck de Vries als een doodvonnis voor zijn carrière in de Formule 1. De Duitser begrijpt waarom de keus is gemaakt, maar ziet ook in dat De Vries waarschijnlijk niet meer zal terugkeren naar de koningsklasse. Hoe dan ook vindt Schumacher dat een coureur midden in het seizoen ontslaan niet de beste stijl is van Red Bull.

Op dinsdag 11 juli werd bekendgemaakt dat De Vries plaats moest maken voor Daniel Ricciardo. De Nederlander kende een moeilijke start van het seizoen en velen hadden vanaf de eerste race hoge verwachtingen klaarliggen voor de talentvolle 28-jarige. Waar teamgenoot Yuki Tsunoda al een paar keer punten had gescoord, bleef De Vries in de ogen van Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko matig presteren. 'De beslissing is misschien zelfs begrijpelijk', geeft Schumacher aan bij Sky Deutschland. 'Maar je moet ook zeggen dat midden in het seizoen niet bepaald de beste stijl is van Red Bull.'

De Duitser stelt dat Alpha Tauri zich zeker een coureurswissel kan veroorloven gezien hun laatste plaats in het constructeurskampioenschap, maar de Vries' carrière kan dat niet. 'Het is absoluut een doodvonnis voor de jongen. Na dit zal hij nergens meer een plek kunnen vinden. Dat is mijn mening', gaat de broer van Michael Schumacher verder. Schumacher heeft al eerder kritiek geuit op eerdere coureursbeslissingen van Red Bull, waaronder het besluit om zijn neef Mick Schumacher, voormalig Haas-coureur, niet in plaats van de Vries aan te nemen voor de Alpha Tauri-zitplaats in 2023.

Schumacher voor de tweede keer gepasseerd

Mick Schumacher is voor de tweede keer niet aan bod gekomen voor een Formule 1-zitje. AlphaTauri gaf aan eerder wel te hebben gekeken naar Schumacher, maar voor de rest van het 2023-seizoen gaan ze verder met de goedlachse Australiër. 'Mick was beschikbaar', zegt Schumacher. 'Maar hier hebben we het al vaak genoeg over gehad. Om welke reden dan ook is de beslissing tegen Mick genomen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws