Andretti lyrisch over Alonso: 'Meest complete coureur die er is' Formule 1
Formule 1

Andretti lyrisch over Alonso: 'Meest complete coureur die er is'

Andretti lyrisch over Alonso: 'Meest complete coureur die er is'

Andretti Autosport-teameigenaar Michael Andretti heeft zijn bewondering uitgesproken voor Fernando Alonso, waarbij hij verklaarde dat Alonso de ideale coureur is die een teambaas zich kan wensen. Andretti, die Alonso goed heeft leren kennen tijdens diens poging om in 2017 de Indy 500 te winnen, is ervan overtuigd dat Alonso nog steeds de vaardigheden bezit om zijn derde Formule 1-titel te behalen.

Van 2015 tot 2018 maakte Alonso deel uit van McLaren in de Formule 1. Na teleurstellende resultaten nam hij afscheid van het team en verliet hij tijdelijk de Formule 1. In 2021 keerde hij echter weer terug naar de sport. Tijdens zijn periode bij McLaren kreeg de Spaanse tweevoudig wereldkampioen de gelegenheid om deel te nemen aan andere raceklassen. In 2017 kreeg hij bijvoorbeeld de kans om mee te doen aan de Indy 500, als onderdeel van zijn streven naar de Triple Crown. Voor deze race sloot hij zich aan bij het team van Andretti Autosport.

Alonso presteerde niet slecht tijdens zijn eerste poging en leidde zelfs enkele ronden, maar helaas faalde de Honda-motor in de slotfase van de race, waardoor hij gedwongen was om uit te stappen. Hoe dan ook heeft de tweevoudig wereldkampioen indruk gemaakt op Andretti. 'Hij is de meest complete coureur die je je kunt wensen', geeft Andretti aan in gesprek met het Spaanse Marca. 'Hij is niet alleen snel, maar ook zeer slim', gaat de Amerikaan verder. 'Hij heeft indruk op me gemaakt toen we samenwerkten in Indianapolis. Hij moest vertrouwen krijgen in de auto, maar zat ook bovenop al de kleine details. Als teambaas is hij de meest complete rijder die je je kunt wensen', oordeelt de 60-jarige.

Alonso's prestaties verbazen Andretti niet: 'Hij haalt er altijd het maximale uit'

Andretti kijkt er nu dan ook niet raar van op dat Alonso al meerdere podiums achter elkaar heeft gescoord met Aston Martin. 'Hij heeft eindelijk weer een competitieve auto en hij haalt er altijd het maximale uit. In elk team waarin hij zat was hij diegene die het voortouw nam. Hij presteerde vrijwel altijd beter dan zijn teamgenoten in de kwalificatie en in de race, dus het verbaast me niet', zegt Andretti. De Amerikaan gelooft dan ook dat de Spanjaard erin kan slagen om een derde titel te pakken. 'Als hij in de juiste bolide zit, ja. Leeftijd betekent niet alles. Het is belangrijker hoe graag je het wil. Je kan zien dat Fernando nog jong van geest is. Ik denk dat hij nog een paar goede jaren in zich heeft om competitief mee te doen', aldus Andretti.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws