Update | F1-kalender voor 2023 goedgekeurd door FIA, seizoensstart op 5 maart Formule 1
Formule 1

Update | F1-kalender voor 2023 goedgekeurd door FIA, seizoensstart op 5 maart

Update | F1-kalender voor 2023 goedgekeurd door FIA, seizoensstart op 5 maart

De Formule 1 heeft het concept voor de kalender van het 2023-seizoen bekendgemaakt. Er staat nog niks vast, aangezien er nog enkele mutaties kunnen plaatsvinden. Zo is het nog niet zeker of de Grand Prix van China haar doorgang zal vinden vanwege de coronapandemie. De race in Azië staat natuurlijk wel op de kalender, net zoals de Grands Prix van Monaco en België, die nog altijd moeten vrezen voor het verliezen van hun permanente plek op de kalender.

F1-Insider heeft het concept van de kalender van volgend jaar in handen gekregen. De Formule 1 zal aankomend seizoen naar alle waarschijnlijk een recordaantal van 24 races verrijden, te beginnen met de Grand Prix van Bahrein op 5 maart. De koningsklasse van de autosport blijft tot midden april in Azië en Oceanië voordat het Formule 1-circus zich kort verplaatst naar Europa voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Na een korte stop in de Verenigde Staten wordt op 21 mei het Europese seizoen officieel ingeluid met de Grand Prix van Emilia Romagna.

De Grand Prix van China is ook in het concept opgenomen. Vorig jaar tekende het Shanghai International Circuit een lange verbintenis met de Formule 1. De race in China is door de coronapandemie al drie jaar niet verreden en daar wordt mogelijk een vierde jaar aan toegevoegd. Ook de politieke situatie in het land zal in de gaten worden gehouden. 'We moeten voorzichtig blijven, maar we willen wel aandacht schenken aan alle positieve dingen', aldus Stefano Domenicali bij F1-Insider.

GP Nederland na de zomerstop

Het Europese seizoen wordt na de Grand Prix van Hongarije onderbroken door de zomerstop. De Formule 1 keert op 27 augustus weer terug voor de Dutch Grand Prix. Eerder bevestigde De Telegraaf al dat de race op Zandvoort na de zomerstop zou plaatsvinden, maar dat er wel nog een aantal haken en ogen aan zitten. De één-na-laatste race van het seizoen zal verreden worden in Las Vegas, dat weer terugkeert op de Formule 1-kalender. Het seizoen komt op 26 november ten einde in Abu Dhabi.

Update 16.30u (20/09) | F1-kalender voor 2023 goedgekeurd door FIA, seizoensstart op 5 maart

De kalender voor het 2023-seizoen in de Formule 1 is officieel goedgekeurd door de FIA. De officiële kalender wijkt niet af van het concept dat twee weken geleden bekend werd gemaakt. Het seizoen zal dus opnieuw afgetrapt worden met de Grand Prix van Bahrein. Deze zal plaatsvinden op 5 maart. Het seizoen eindigt met een double-header, waar het Formule 1-circus eerst te vinden zal zijn in Las Vegas en daarna in Abu Dhabi.

Dit betekent dus ook dat de Grand Prix van Nederland officieel na de zomerstop zal plaatsvinden. De race op het circuit van Zandvoort staat gepland voor 27 augustus. Dit komt mede door het feit dat er in totaal 24 races gereden zullen worden. Onder andere de Grand Prix van China en de Grand Prix van Qatar keren weer terug op de Formule 1-kalender. Zoals eerder al duidelijk werd, is er wel ruimte voor de race op Spa-Francorchamps, aangezien de Grand Prix van Zuid-Afrika nog niet op de kalender verschijnt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws