Sainz wil Verstappen volgend jaar uitdagen: 'Ons doel is de titel' Formule 1
Formule 1

Sainz wil Verstappen volgend jaar uitdagen: 'Ons doel is de titel'

Sainz wil Verstappen volgend jaar uitdagen: 'Ons doel is de titel'

Carlos Sainz geeft aan dat het team van Ferrari volgend jaar gaat vechten voor de titel. Hoewel dit jaar het kampioenschap er waarschijnlijk niet meer inzit, heeft hij zijn zinnen gezet op kampioen worden in 2023 en daagt daarmee zijn oud-teamgenoot Max Verstappen uit.

Sainz geeft aan dat de basis voor komend jaar er al is. 'We hebben dit jaar een solide basis met een zeer goede auto en een team dat vooruitgang boekt', vertelt de coureur bij EFE. 'We moeten een aantal dingen proberen te verbeteren, zoals betrouwbaarheid en consistentie, maar we moeten niet vergeten dat we dit jaar hebben gevochten tegen een team als Red Bull Racing, dat het dit jaar perfect doet', vervolgt Sainz.

'We moeten leren en het team zijn dat volgend jaar doet wat Red Bull nu doet', vertelt de 28-jarige coureur. Zijn doel is om volgend jaar te vechten voor de titel. 'Dit jaar hadden we voor de titel gestreden als we het wat beter hadden gedaan en een beetje geluk hadden gehad aan het begin van het seizoen', legt Sainz uit. 'Ferrari moet, na de grote verbetering sinds vorig jaar, de titel het doel maken.'

'Verstappen scoort dit jaar een tien'

Met dat doel zal Sainz gaan vechten tegen de regerend wereldkampioen en tevens leider van het kampioenschap, Verstappen. De Spanjaard snapt dat het een moeilijke opgave zal zijn, want zoals de media al omschreven, is hij ontastbaar. 'Verstappen scoort dit jaar een tien op een schaal van tien, maar ook Red Bull maakt geen fouten', zo vertelt Sainz. 'Noch in hun strategie, noch in de tijd dat ze belangrijke beslissingen moeten nemen', gaat de coureur verder.

Ondanks de sterkere auto van Red Bull zou Sainz absoluut niet voor een ander team dan zijn eigen willen rijden. 'Ik denk dat het een droom is van elke coureur om bij Ferrari te rijden', legt hij uit. 'Deel uitmaken van de Scuderia en winnen is de hoogste ambitie die je als coureur kunt hebben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws