'GP Nederland in 2023 direct na de zomerstop, maar Zandvoort stuit op moeilijkheden' Formule 1
Formule 1

'GP Nederland in 2023 direct na de zomerstop, maar Zandvoort stuit op moeilijkheden'

'GP Nederland in 2023 direct na de zomerstop, maar Zandvoort stuit op moeilijkheden'

Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1, is zeer te spreken over de afgelopen editie van de Dutch Grand Prix. De race zal volgend jaar ook op de kalender staan en deze zal normaal gesproken de plek van de Grand Prix van België overnemen. Dat zou betekenen dat de volgende editie van het raceweekend op Circuit Zandvoort in het weekend van 27 augustus zal vallen. Er zitten echter nog wel een aantal haken en ogen aan.

Domenicali was in ieder geval onder de indruk afgelopen weekend. 'Het was moeilijk om het evenement van vorig jaar te overtreffen, maar de organisatie in Zandvoort heeft dat voor elkaar gekregen tijdens een ongelofelijk weekeinde', zegt de CEO van de Formule 1 bij De Telegraaf. Domenicali geeft direct aan dat de race volgend jaar direct na de zomerstop zal plaatsvinden. 'Het is geweldig om het enthousiasme, de opwinding en ook het respect van de fans te zien in Nederland. We kijken ernaar uit om hier volgend jaar direct na de zomerstop terug te zijn.'

Toch zitten er volgens de krant nog enkele haken en ogen aan de positie op de kalender, en aan mogelijke volgende edities van de Nederlandse Grand Prix. Als de race plaatsvindt direct na de zomerstop, in het weekend van 27 augustus, dan valt dit samen met het festival Mysteryland, wat plaatsvindt in Haarlemmermeer. Dat ligt op vijftien kilometer van het circuit en het festival trekt ruim honderdduizend bezoekers. Het lijkt dus lastig om beide evenementen in hetzelfde weekend te organiseren.

Addertje onder het gras voor Circuit Zandvoort

Volgend jaar zal de race dus hoe dan ook terugkeren op de kalender, maar Zandvoort kan het contract met twee jaar laten opwaarderen. Robert van Overdijk, circuitdirecteur van Circuit Zandvoort, denkt dat er voldoende belangstelling is in meer edities van de Dutch Grand Prix. 'We hebben het afgelopen weekeinde ook gebruikt om met onze partners, sponsoren en het management van de Formule 1 te praten. Wat kaartverkoop maken we ons niet al te veel zorgen gezien het enorme enthousiasme. Ik denk ook dat deze editie aan de gemeente Zandvoort heeft laten zien wat de potentie is voor het hele dorp.'

Financieel gezien zit er vanuit de gemeente echter wel een addertje onder het gras. Gemeente Zandvoort wil immers niet dat het dorp moet opdraaien voor de gemaakte kosten. Van Overdijk hoopt dat de baten van de Grand Prix de gemeente zullen overtuigen. 'Wij hopen dat alle betrokken partijen gebruik kunnen maken van de kracht van het evenement. Als dat zo is, staan we er heel positief op', aldus de circuitdirecteur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws