Key verrast door sterke performance Red Bull: 'Geld nog steeds doorslaggevend ondanks budgetlimiet' Formule 1
Formule 1

Key verrast door sterke performance Red Bull: 'Geld nog steeds doorslaggevend ondanks budgetlimiet'

Key verrast door sterke performance Red Bull: 'Geld nog steeds doorslaggevend ondanks budgetlimiet'

McLaren is verbaasd door de grote voorsprong die Red Bull Racing heeft opgebouwd, ondanks de budget cap. Er werd verwacht dat de wagens dit jaar een stuk langzamer zouden zijn, vanwege nieuwe reglementen, maar dat blijkt in de praktijk aardig mee te vallen.

De technische directeur van McLaren, James Key, laat zich uit over de verrassende prestaties van Red Bull en Ferrari. 'Ik denk dat ik een beetje verbaasd ben over hoe twee teams in staat zijn geweest om die prestatie te vinden in vergelijking met alle andere', vertelt hij, geciteerd door Motorsport Week.

'Het was een krapper veld aan het begin van het seizoen, maar het begint nu uit te rekken en ik moet zeggen, Ferrari en Red Bull hebben uitstekend werk verricht door meer te besteden', vertelt een kritische Key. 'Het laat zien dat zelfs binnen de budgetlimiet, als je een groot team bent met een uitgebreide infrastructuur en veel kennis en methodologie die gedurende vele jaren is opgebouwd, geld nog steeds erg doorslaggevend is.'

'Het weerspiegelt de kwaliteit in deze sport'

Voor dit jaar begon, werd voorspeld dat de auto's enkele seconden per ronde langzamer zouden zijn. Key prijst de prestaties van de teams. 'Wat mij heeft verrast, is dat, in theorie, met dezelfde chassisprestaties, de 2022-auto's twee seconden langzamer zouden moeten zijn dan de 2021-auto's, maar dat is niet het geval geweest', zo vertelt de technisch directeur.

'Auto's komen nu heel dicht bij de prestatieniveaus van 2021 en sommige hebben het al bereikt, wat de kwaliteit weerspiegelt van de teams die we in deze sport hebben', eindigt Key. De poleronde in Monza zat dit jaar bijvoorbeeld al erg in de buurt van de tijd van vorig jaar. Toen had Valtteri Bottas pole met een tijd van 1:19.555. Charles Leclerc was het vorige Grand Prix-weekend de snelste met een tijd van 1:20:161. Nog maar een verschil van 0,606 seconde dus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws