Update | FIA checkt Imola-circuit voor organiseren Grand Prix Formule 1
Formule 1

Update | FIA checkt Imola-circuit voor organiseren Grand Prix

Update | FIA checkt Imola-circuit voor organiseren Grand Prix

Volgens Auto, Motor und Sport gaat de Formule 1 in oktober racen op de Hockenheim, Imola en op Portimão. De races in Canada en China gaan echter niet door volgens het medium.

Na de Grand Prix van Rusland, die gehouden wordt op 27 september, zou de Formule 1 in oktober een ware triple header houden op de Hockenheim, Imola en op Portimão, waar respectievelijk de Grands Prix van Duitslans, San Marino en Portugal verreden worden.

Volgens journalist Tobi Grüner vindt de Duitse GP plaats op 11 oktober, die van San Marino op 18 oktober en die van Portugal op 25 oktober.

Wellicht geen Canada in 2020

De Grand Prix van Canada gaat waarschijnlijk niet door. Het Canadese weer in het najaar zou niet geschikt zijn voor een race en het zou dan ook de enige overzeese Grand Prix zijn, iets wat niet de hele oversteek waard is.

De races in Brazilië, Mexico en de Verenigde Staten gaan namelijk niet door naar alle waarschijnlijkheid. Dit omdat het coronavirus nog agressief om zich heen slaat in die drie landen. Daardoor worden races aldaar niet mogelijk geacht.

Ook streep door China

Ook de Chinese Grand Prix gaat niet door dit jaar. De race in het land waar het coronavirus als eerste opdook werd in februari al uitgesteld en zou in het najaar worden ingehaald. De Chinese overheid heeft echter besloten om in 2020 geen enkele internationale sport meer toe te staan. Voor de Formule 1 wordt geen uitzondering gemaakt.

Update 10.00u (18/07) | FIA checkt Imola-circuit voor organiseren Grand Prix

De FIA zal woensdag naar verluidt afreizen naar Imola om het circuit te checken voor een derde Italiaanse Grand Prix, zo meldt Corriere Dello Sport. In de komende weken moet dan de aankondiging volgen dat de race wordt toegevoegd aan de 2020-kalender.

Waarom de FIA het circuit nog een keer moet controleren is onduidelijk. Het circuit heeft al een FIA Grade 1-certificatie om Formule 1-races te mogen hosten, dus een controle van het asfalt is niet meer nodig. Mocht Imola ook aangekondigd worden op de kalender, betekent dit de derde Grand Prix in Italië: de races in Monza en Mugello zijn al bevestigd. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws