Update II | Red Bull moet naast aandrijfas ook opnieuw versnellingsbak Verstappen wisselen Formule 1
Formule 1

Update II | Red Bull moet naast aandrijfas ook opnieuw versnellingsbak Verstappen wisselen

Update II | Red Bull moet naast aandrijfas ook opnieuw versnellingsbak Verstappen wisselen

Carlos Sainz heeft na Charles Leclerc ook een nieuwe motor gekregen van Ferrari. De verbrandingsmotor is bij beide coureurs uit voorzorg vervangen. Sergio Pérez heeft eveneens nieuwe onderdelen gekregen van Red Bull Racing, waaronder een versnellingsbak. Op Leclerc na blijven deze heren onbestraft.

Pérez heeft van Red Bull drie nieuwe onderdelen gekregen. Zoals gezegd gaat het om een versnellingsbakwissel en daarnaast krijgt de Mexicaan een nieuwe energy store en de regelelektronica is ook vervangen. Datzelfde onderdeel is bij Leclerc vervangen voor dit weekend, maar het verschil is dat de Monegask al aan zijn derde van maximaal twee over een heel seizoen zit. Dat leverde hem een gridstraf van tien plaatsen op.

Leclerc heeft uiteindelijk ook een nieuwe verbrandingsmotor gekregen van Ferrari, maar los van de regelelektronica vallen alle onderdelen nog binnen het toegestane aantal volgens het reglement. Teamgenoot Sainz heeft eveneens een nieuwe verbrandingsmotor gekregen, waar Leclerc ook nog een nieuwe MGU-H geeft gekregen. Bij de Spanjaard, die geen nieuwe MGU-H krijgt, vallen alle nieuwe onderdelen binnen het reglement.

Ook Norris krijgt nieuwe F1-motoronderdelen van McLaren

Lando Norris heeft net als Leclerc, Sainz en Pérez motoronderdelen laten vervangen. Bij de McLaren-coureur gaat het om een nieuwe verbrandingsmotor, een nieuwe turbo, een nieuwe MGU-H en een nieuwe MGU-K. Ook het uitlaatsysteem is vervangen bij de Engelsman, die aangaf dat hiermee de problemen uit Bahrein zijn verholpen. Ook voor Norris komt er geen gridstraf.

Pak ruim twee keer je inzet als Verstappen poleposition pakt in Saoedi-Arabië! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Update 15:25u (18/03) | Nieuwe versnellingsbak voor Verstappen na problemen op de vrijdag

De FIA heeft bevestigd dat Max Verstappen en Red Bull Racing een nieuwe versnellingsbak in de auto van de Nederlander hebben gestoken. Op de vrijdag klaagde de Nederlander al over problemen met het terugschakelen, dus mogelijk heeft het team uit voorzorg ervoor gekozen om de versnellingsbak te wisselen en zo problemen tijdens de kwalificatie en de race te voorkomen.

Red Bull voerde de versnellingsbakwissel afgelopen nacht door. Eerder werd ook al de versnellingsbak van Sergio Pérez vervangen. Bij AlphaTauri werd tijdens de derde vrije training gewerkt aan de auto van Nyck de Vries. Het Italiaanse team moest noodgedwongen de Honda-motor vervangen. Zodoende deed de Nederlander niet mee aan de slottraining.

Update II 16:50u (19/03) | Red Bull moet naast aandrijfas ook opnieuw versnellingsbak Verstappen wisselen

Red Bull Racing heeft naast de aandrijfas van de RB19 van Max Verstappen ook de versnellingsbak moeten verwisselen, weet de Italiaanse tak van Motorsport.com. Dit moest de Oostenrijkse renstal eerder al doen op de vrijdag, maar na de problemen in de kwalificatie krijgt de tweevoudig wereldkampioen opnieuw een andere versnellingsbak. Het is nog niet duidelijk of de problemen daarmee ook verholpen zijn. Verstappen krijgt hiervoor geen gridstraf en start gewoon vanaf P15.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws