Update II | 'Wedstrijdleider Wittich test negatief en kan GP Miami overzien' Formule 1
Formule 1

Update II | 'Wedstrijdleider Wittich test negatief en kan GP Miami overzien'

Update II | 'Wedstrijdleider Wittich test negatief en kan GP Miami overzien'

Formule 1-wedstrijdleiders Eduardo Freitas en Niels Wittich zijn volgens Sky Sports positief getest op corona. Aangezien de Formule 1 geen andere wedstrijdleiders heeft aangewezen om Formule 1-races te leiden, komt volgens Craig Slater de race in Miami in gevaar.

De FIA heeft de berichten nog niet bevestigd maar volgens Sky Sports-reporter Slater zijn beide race-directeuren van de Formule 1, Freitas en Wittich, positief getest op het coronavirus. Met de positieve test kunnen beiden niet reizen en mogen ze zich bovendien niet op de Formule 1-paddock begeven. Slater zegt dat hiermee de race in Miami in gevaar komt omdat de FIA geen andere wedstrijdleiders heeft toegewezen dit seizoen.

'Ik zeg niet graag dat de race in Miami in gevaar is maar ik heb van betrouwbare bronnen vernomen dat zowel Freitas als Wittich positief getest zijn op corona deze week. Misschien dat ze later deze week nog negatief testen en nog kunnen reizen, maar dat weten we momenteel nog niet. De FIA zegt zelf dat de berichten niet kloppen en ze geen medische gegevens delen van hun werknemers maar ik heb uit zeer betrouwbare bronnen vernomen dat het verhaal toch klopt.'

Enige twee race-directeuren van de FIA

Het probleem is zeer nijpend volgens Slater want Freitas en Wittich zijn de enige twee personen die genomineerd zijn om een Formule 1-race te leiden. De conclusie is dus dat wanneer de twee niet op tijd een negatieve test kunnen overleggen de race in Miami in gevaar zal komen. 'Freitas en Wittich zijn de enige twee personen die een Formule 1-race mogen leiden dit seizoen. Zij zijn aangesteld nadat Michael Masi niet langer Formule 1-races leidt. Het zijn zeer speciale rollen waarvoor iemand een zeer compleet takenpakket moet uitvoeren wat maar enkele personen kunnen.'

De journalist gaat verder met zijn uitleg dat er geen andere alternatieven zijn om de huidige wedstrijdleiding te vervangen: 'Er zijn naar mijn weten geen vervangers aangesteld voor Freitas en Wittich, er zit niemand op de reservebank om in te vallen. Er zijn wel alternatieven, Masi is dat overigens niet want hij is momenteel in Australië en wordt niet gezien als vervanger. Er zijn wel twee Britse veteranen die als vervanger kunnen fungeren, dat zijn Herbie Blash en Colin Haywood. Toch is het een hoofdpijndossier voor de FIA en vormt het een groot probleem voor de aanstaande race in Miami.'

Update 14.30u (28/04) | FIA heeft enkele opties als vervanger voor Wittich: Blash hoe dan ook naar Miami

Herbie Blash vliegt voor het aankomende Grand Prix-weekend hoe dan ook naar Miami. Momenteel zijn wedstrijdleiders Niels Wittich en Eduardo Freitas positief getest op het coronavirus. Wittich zou de rol als wedstrijdleider op zich nemen tijdens de Grand Prix van Miami, terwijl Freitas naar Spa-Francorchamps zou vertrekken voor de WEC. Mocht Wittich niet op tijd negatief testen, dan lijkt Blash de rol van wedstrijdleider op zich te nemen.

De FIA wil geen medische details geven, meldt de BBC, maar ze zitten momenteel nog wel even met hun handen in de haren. Het bestuursorgaan verwacht dat Wittich gewoon negatief test, voordat hij zal vliegen naar Miami. Er staan echter wel enkele andere opties klaar, mocht dit niet het geval zijn. Blash, die is aangesteld als adviseur dit seizoen, vertrekt ongeacht naar Miami samen met Colin Haywoord, die vervangend wedstrijdleider zal zijn. Scott Elkins, wedstrijdleider bij de Formule E, zou mogelijk ook overgevlogen kunnen worden voor de Grand Prix.

Update  II 16.10u (01/05) | 'Wedstrijdleider Wittich test negatief en kan GP Miami overzien'

Het hoofdpijndossier omtrent de wedstrijdleider voor de Grand Prix van Miami lijkt zichzelf opgelost te hebben. Even werd er gevreesd dat de F1 zonder wedstrijdleider zou komen te zitten in Amerika vanwege een coronavirus-infectie bij Niels Wittich én co-wedstrijdleider Eduardo Freitas. Inmiddels lijkt de situatie opgelost.

The Race meldt namelijk dat Wittich eind deze week (de laatste week van april, red.) negatief testte en dus geen gevaar meer vormt voor de rest van de paddock wat betreft een coronavirus-besmetting. Hij zal daarom waarschijnlijk gewoon deel kunnen nemen aan het Grand Prix-weekend als wedstrijdleider, althans, dat wordt verwacht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws