Saward over silly season 2022: 'De Vries favoriet voor zitje bij Williams' Formule 1
Formule 1

Saward over silly season 2022: 'De Vries favoriet voor zitje bij Williams'

Saward over silly season 2022: 'De Vries favoriet voor zitje bij Williams'

Joe Saward schrijft in zijn laatste blogpost dat er een reële kans is dat er volgend jaar twee Nederlandse coureurs op de Formule 1-grid te bewonderen zijn. De Britse Formule 1-journalist ziet dat Nyck de Vries ongekend populair is in de Formule 1-paddock en dan met name bij het team van Williams.

Saward heeft een primeur voor silly season van dit jaar, de journalist gaat verder in op welke coureurs op lijstjes staan bij de Formule 1-teams en daar prijkt ook de naam van Nyck de Vries ook op. De Nederlander kent een formidabele autosport-cv met het kampioenschap in de Formule 2 in 2019 en hij werd vorig seizoen kampioen in de Formule E. Vorig jaar waren er al geruchten over een F1-zitje voor de Nederlander maar kwam het er niet van, toch is er voor volgend jaar kans op een F1-intrede voor de Vries.

'De Vries beste keuze voor Williams'

Volgens Saward zijn er meerdere opties voor Williams en vallen er meerdere namen, toch is de Vries volgens de journalist de beste keuze voor Williams. Het achterhoede-team heeft behoefte aan een betere coureur naast Albon want met Latifi lijkt een puntenfinish geen optie. 'De voor de hand liggende keuze zou een tweejarige deal zijn voor Oscar Piastri bij Williams, dat een sterkere tweede rijder nodig heeft dan Nicholas Latifi. Het team heeft tegenwoordig geen geld meer nodig en wil twee competitieve coureurs die betere resultaten behalen.'

De journalist ziet verder dat er door het grotere budget van het Engels team, de prioriteit ligt bij een 'eigen coureur' en dus niet bij een coureur die al onder contract staat bij een ander Formule 1-team. 'Williams is blij om jonge coureurs te nemen die misschien betere dingen gaan doen zoals Bottas en Russell, maar het wil ook een eigen rijdersselectie opbouwen. In dat opzicht past Piastri niet en kan het team beter in zee gaan met Nyck de Vries, een Formule E-kampioen bij Mercedes.' Voor Piastri geldt dit dus niet omdat hij een langlopend contract bij Alpine heeft.

Vertrek Mercedes uit de Formule E

Afsluitend zegt Saward dat de Vries op zoek moet naar een nieuw racestoeltje omdat Mercedes, zijn huidige team, de Formule E gaat verlaten. 'De Vries moet op zoek naar iets voor in de toekomst nu Mercedes binnenkort volledig uit de elektrische serie stapt en zijn team aan McLaren zal verkopen. De Vries was vroeger coureur bij McLaren en werd in 2019 door het huidige management gedumpt en gaat dus liever op zoek naar een baan in de F1, als er opties beschikbaar zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws