Tost 'kan zich vinden' in gedachten over promotie van Gasly naar Red Bull Formule 1
Formule 1

Tost 'kan zich vinden' in gedachten over promotie van Gasly naar Red Bull

Tost 'kan zich vinden' in gedachten over promotie van Gasly naar Red Bull

Franz Tost stelt dat hij een promotie van Pierre Gasly naar Red Bull Racing niet onlogisch zou vinden. De AlphaTauri-teambaas heeft de Fransman de afgelopen jaren grote stappen zien zetten, en denkt dat hij klaar is voor een termijn bij het topteam. Is Red Bull geen optie voor hem, en zijn Mercedes en Ferrari dat ook niet, dan twijfelt Tost of Gasly met een overstap veel op zou schieten.

'Hij is ervaren, snel en opgegroeid in de Red Bull-academie. Daarom kan ik mij in die gedachtegang absoluut vinden', stelt Tost wanneer hem gevraagd wordt door Formel1 hoe hij tegen een volgende stap van de jongeman uit Rouen aankijkt. Gasly leidt de Italiaanse renstal inmiddels al enkele jaren, en doet dit volgens de teambaas verdienstelijk.

Ook denkt Tost dat Gasly de snelheid heeft om zich te meten met de coureurs die zich momenteel aan de top van het veld bevinden. Het enige wat hij nodig heeft is het materiaal, meent de Oostenrijker: 'Als Gasly een competitieve auto heeft, kan hij vooraan meedoen.' Wel lukte dit hem de vorige keer dat hij deze kans kreeg, in 2019 bij Red Bull, niet.

Gasly naar Red Bull, Ferrari of Mercedes?

Gasly heeft nog een contract tot en met 2023, gaf Red Bull-scout Helmut Marko recent aan. Dat betekent dat Red Bull ook volgend jaar nog in actie kan komen met Sergio Pérez, om vervolgens de enkelvoudig Grand Prix-winnaar door te schuiven. Tost zegt dat er van overleg nog geen sprake is: 'Dat gesprek heeft met mij nog niet plaatsgevonden. Hij heeft gewoon nog een contract en op dat gebied moet je voorzichtig zijn.'

Daarnaast is het de vraag of een overstap voor Gasly in alle gevallen wel zo'n goede zaak is. 'AlphaTauri is een goed team. We behoren niet tot de top, maar verbeteren wel steeds', benadrukt zijn huidige teambaas. AlphaTauri doet steevast mee op het middenveld, eigenlijk net zoals teams als Alpine en Aston Martin al jaren doen. Een zitje bij Red Bull, Ferrari of Mercedes zou een mooie mogelijkheid zijn voor Gasly, maar naast die drie teams zou hij er bij andere renstallen weinig op vooruit gaan. 'Alle andere teams zijn niet zoveel beter dan wij.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws