Update III | Wolff komt terug op opmerking over Verstappen: 'Uit z'n verband getrokken' Formule 1
Formule 1

Update III | Wolff komt terug op opmerking over Verstappen: 'Uit z'n verband getrokken'

Update III | Wolff komt terug op opmerking over Verstappen: 'Uit z'n verband getrokken'

Toto Wolff heeft bij Sky Sports F1 en Ziggo Sport gereageerd op de crash tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Italië. De teambaas van Mercedes is van mening dat het niet aan hem is om een schuldige aan te wijzen voor het ongeluk en dat het vooral een de stewards is om te oordelen. Wel denkt de Oostenrijker dat Verstappen een crash zag aankomen.

'Het lijkt er niet op dat het 'samen de bocht in' was', vertelt Wolff na de Grand Prix van Italië. 'Hij (Verstappen, red.) raakte ook de kerbs. Ik denk dat Hamilton naar de binnenkant reed, maar Max ging over de 'worstjes'. Als je kijkt naar bocht 4 tijdens ronde 1, liet Hamilton het gaan, maar nu was het duidelijk voor Max dat hij zou crashen. De stewards zullen gaan kijken hiernaar.'

Als het aan Wolff liegt, is het niet de laatste keer dat er een crash tussen Verstappen en Hamilton zal plaatsvinden dit jaar: 'Zo blijft het gaan. We hadden het op Silverstone en nu hebben we een auto Lewis' hoofd. De volgende keer hebben we een crash op hoge snelheid én landen ze bovenop elkaar. Als je de auto ziet, is alles kapot aan de bovenkant. Het wiel zat op Lewis' hoofd, maar dat is racen.'

Wolff wacht op oordeel stewards voor crash Verstappen en Hamilton

'Ik dat we als teams zijnde even niet moeten reageren. Wij hebben allemaal onze partijdigheid naar de eigen coureur. De stewards mogen oordelen en hun oordeel accepteren we. Het zal niet logisch zijn als we een oordeel gaan aanvechten. Het racen is erg close, er moet wel een oordeel komen. Als we zo doorgaan met hard racen, dan gebeurt dit vaker dit seizoen', besluit Wolff.

Update 11.05u (15/09) | Horner reageert op aantijging Wolff: 'Teleurstellend dat hij het zo opgevat heeft'

Christian Horner vindt het teleurstellend dat Toto Wolff vermoedt dat Max Verstappen Lewis Hamilton op tactische wijze uit de race werkte in Monza. De Mercedes-teambaas gaf aan dat hij de actie van de Nederlander niet kon waarderen en zijn team bewust een goed eindresultaat gekost heeft. Horner verbaast zich over de uitspraak van de Oostenrijker.

'Ik denk niet dat Verstappen zo denkt in bocht 1 en 2', zo reageert Horner op zijn Mercedes-tegenpool in gesprek met Motorsport-Total. 'Hij denkt na over hoe hij voor de andere auto kan komen. Teleurstellend dat Toto dat zo opgevat heeft', voegt hij daaraan toe. Er heerst bij de Red Bull-topman dan ook geen enkele twijfel over of het ging om een bewuste actie van de Limburger.

Over de schuldvraag bij het incident is Horner duidelijk: 'Objectief gezien denk ik dat dit een fiftyfifty-geval was. Dit was puur een race-incident. Ik zie dan ook niet hoe je slechts één coureur de schuld kan geven bij zo'n incident.' De wedstrijdleiding schoof Verstappen uiteindelijk de schuld in de schoenen. Hij moet het incident in Monza bekopen met een gridstraf van drie plaatsen bij de eerstvolgende wedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd wordt over anderhalve week verreden in Rusland.

Update II 11.05u (17/09) | Marko ontkracht suggestie Wolff: 'Mercedes was daar veel te traag voor'

Ook Helmut Marko is niet te spreken over de aantijgingen van Toto Wolff aan het adres van Max Verstappen. De Mercedes-teambaas beschuldigde Verstappen van een 'tactische fout'. Op een circuit dat van oudsher Mercedes beter ligt, zou Verstappen zijn titelconcurrent bewust van het circuit hebben gereden zodat deze niet op hem uit kon lopen in Italië. Marko stelt nu dat Mercedes de snelheid helemaal niet had om te winnen.

'Wat een onzin', zei de Oostenrijker toen hij door Motorsport-Magazin geconfronteerd werd met de woorden van zijn landgenoot die werkzaam is voor Mercedes. 'Mercedes was daar veel te traag voor.' Een tactische fout was in Monza helemaal niet nodig omdat de titelconcurrenten de wedstrijd nooit naar zich toe hadden kunnen trekken, beargumenteert de man uit Graz. Zodoende is van de gesuggereerde tactische fout beslist geen sprake.

Update III 10:30u (19/09) | Wolff komt terug op opmerking: 'Uit z'n verband getrokken'

Toto Wolff is teruggekomen op de opmerking waarbij hij de crash tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen in Italië een 'tactische fout' noemde. Volgens de Mercedes-teambaas is de opmerking niet goed opgevat en zodoende zou het ten onrechte in het verkeerde keelgat van onder meer Christian Horner en Helmut Marko zijn geschoten.

Wolff legt zijn opmerking over de 'tactische fout' uit, waarbij hij metaforisch naar het voetbal refereert. 'Niemand wil natuurlijk expres botsen, je probeert altijd de bal te spelen. Maar bij het spelen van de bal kan je altijd per ongeluk de andere speler raken. Dat bedoelde ik met een 'tactische fout'. Met andere woorden: Max is niet opzettelijk tegen Lewis aangereden', aldus de Oostenrijker in gesprek met Motorsport-Total.com.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws