Update | Mercedes ontkent ieder gerucht over nieuw contract Hamilton Formule 1
Formule 1

Update | Mercedes ontkent ieder gerucht over nieuw contract Hamilton

Update | Mercedes ontkent ieder gerucht over nieuw contract Hamilton

Lewis Hamilton mag bij een contractverlenging bij Mercedes rekenen op een flinke verhoging van zijn salaris, zo blijkt uit informatie van het Franse Sportune. De zevenvoudig wereldkampioen beschikt over een aflopend contract, maar dat de overeenkomst wordt verlengd, is zo goed als zeker.

Wanneer het contract wordt verlengd, stijgt het salaris van Hamilton met miljoenen euro's. Momenteel verdient de Engelsman ruim 45 miljoen euro per jaar. Naar verluidt stijgt dat bedrag met 25 miljoen euro, naar 70 miljoen om precies te zijn. Reden voor de stijging is het tenietdoen van een bonus die Hamilton zou krijgen als hij het kampioenschap wint. In plaats daarvan wordt de bonus nu direct inbegrepen in het salaris.

Dat salaris wordt volgens het Franse medium voor zo'n negentig procent betaald door Mercedes-sponsor INEOS. De CEO van dat bedrijf, Sir Jim Ratcliffe, kwam eerder in het nieuws als geïnteresseerde in het overnemen ven de Engelse voetbalclub Manchester United. Hamilton werd ook in verband gebracht met de overnamepoging van Ratcliffe, maar de F1-coureur blijkt daar niks mee te maken te hebben.

'Hamilton ambassadeur van Mercedes na F1-carrière'

Naast de contractverlenging en de daarbij behorende salarisstijging is ook een rol als ambassadeur van Mercedes weggelegd voor Hamilton. Dat zou de 38-jarige eveneens een extra 25 miljoen euro opleveren en zou ingaan vanaf het moment dat de coureur uit het Britse Stevenage besluit te stoppen met racen. Met de aanstaande contractverlenging lijkt een pensioen echter nog ver weg.

Update 12:31u (22/01) | Mercedes ontkent ieder gerucht over nieuw contract Hamilton

Mercedes ontkent ieder gerucht over het nieuwe contract van Lewis Hamilton. Afgelopen week kwam naar buiten dat de zevenvoudig wereldkampioen zijn salaris met miljoenen zou zien stijgen en na zijn Formule 1-carrière merkambassadeur zou worden. Een woordvoerder van zijn team ontkent dat dit het geval is.

'Dit zijn wilde speculaties, totaal ongegrond', zegt de teamwoordvoerder van Mercedes tegenover SID, zo blijkt uit info van Sky Sport Deutschland. Eerder liet teambaas Toto Wolff al weten dat de contractverlenging van Hamilton geen haast heeft, maar dat het wel binnen enkele uren opgelost zou kunnen worden. Hamilton beschikt nog over een contract tot en met eind dit jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws