Ervaring een voordeel bij F1-debuut: 'Daarom denkt Tost dat De Vries vliegende start maakt' Opinie
Opinie

Ervaring een voordeel bij F1-debuut: 'Daarom denkt Tost dat De Vries vliegende start maakt'

Ervaring een voordeel bij F1-debuut: 'Daarom denkt Tost dat De Vries vliegende start maakt'

Lawrence Barretto denkt dat Nyck de Vries in zijn debuutseizoen kan profiteren van zijn aanpassingsvermogen. Dat schrijft de journalist op de officiële site van de Formule 1. De Nederlander heeft inmiddels veel ervaring in andere raceklassen, maar heeft vorig seizoen ook voor meer dan de helft van de Formule 1-teams wel een test of vrije training verreden.

Met slechts drie testdagen voorafgaand aan het seizoen, kan die ervaring De Vries zomaar helpen. Althans, volgens Barretto. 'Zijn aanpassingsvermogen is buitengewoon geweest, waarbij mensen bij Aston Martin, Williams, Alpine en Mercedes erg onder de indruk waren van hoe hij snel grip kan krijgen op nieuwe machines, een nieuwe reeks bedieningselementen en werkmethoden, en een andere groep mensen met wie hij feedback moet delen.'

Leeftijd De Vries geen nadeel - integendeel

De Vries, die voor het seizoen 28 jaar wordt, is wel ouder dan menig debutant. Zo is mede-rookie Oscar Piastri zeven jaar jonger dan de AlphaTauri-coureur. Toch hoeft dat niet in zijn nadeel te werken, denkt Barretto. 'Het is die levenservaring – en schat aan kennis over het deelnemen aan meerdere vormen van autosport en vechten voor wereldkampioenschappen – die in zijn voordeel zullen spelen.'

Juist die ervaring is wat De Vries aan een stoeltje in de Formule 1 hielp en waarom zijn teambaas onder de indruk is. 'Dit is de reden waarom zijn baas Franz Tost denkt dat De Vries een vliegende start zal maken, in plaats van de drie jaar nodig te hebben die Tost traditioneel denkt dat jonge coureurs nodig hebben om voet aan de grond te krijgen in de Formule 1', aldus Barretto.

Poll

De Vries heeft alles in zich om te slagen in de Formule 1:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws