Webber over Hamilton: 'Het was een dubbele tegenslag voor hem' Formule 1
Formule 1

Webber over Hamilton: 'Het was een dubbele tegenslag voor hem'

Webber over Hamilton: 'Het was een dubbele tegenslag voor hem'

Mark Webber denkt dat Lewis Hamilton vorig jaar een dubbele tegenslag moest verwerken. Volgens de oud-coureur had Hamilton nog last van het mentale aspect van de Grand Prix van Abu Dhabi 2021, waar de Brit de titelstrijd van Max Verstappen verloor. Doordat na een lange winter de auto van Mercedes in het begin van afgelopen seizoen ook totaal niet competitief bleek, kreeg de Mercedes-coureur een dubbele tegenslag te verduren.

Nadat Mercedes in 2021 met succes zijn constructeurstitel verdedigde en er net niet in slaagde de rijderstitel binnen te halen, was het team vorig seizoen kansloos tegen Red Bull Racing en Ferrari. De problemen met de W13 waren te ernstig en konden slechts gedeeltelijk worden opgelost. Hoewel Toto Wolff de laatste tijd optimistisch is over aankomend seizoen, blijft hij voorzichtig over de hoop om het gat naar Red Bull te dichten.

Oud-coureur David Coulthard is een stuk optimistischer. Coulthard geeft aan: 'Ik denk dat de prestaties zeker laten zien dat ze een winnende Grand Prix-auto hebben. Ze hebben misschien maar één of twee races gewonnen in 2022, maar het is wel degelijk een winnende Grand Prix-auto', wordt de Schot geciteerd door Motorsport-Total.

'Hij kreeg te maken met dubbele tegenslag'

Hamilton kende afgelopen seizoen een minder jaar en wist zelfs geen enkele overwinning te behalen. Naast de zwakke punten van de auto, denkt Webber dat ook de teleurstelling over de manier waarop de titelstrijd van 2021 werd beslist, oftewel het mentale aspect, een rol speelde. 'Ja, ik denk dat dat ook een kleine factor is. Hij is een van de groten in onze sport', geeft de Australiër aan.

De Mercedes-coureur had dan ook te maken met een dubbele tegenslag. 'Natuurlijk was het een lange winter voor hem om zich te hergroeperen en terug te komen. En dan de dubbele tegenslag omdat de auto niet sterk was. Dat was een groot moment van reflectie voor hem om te begrijpen hoe hij gedurende een lang seizoen gemotiveerd kan blijven met een auto die niet zo competitief is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws