'Wolff woedend tijdens overleg tussen F1-teams, Horner confronteert Mercedes-teambaas' Formule 1
Formule 1

'Wolff woedend tijdens overleg tussen F1-teams, Horner confronteert Mercedes-teambaas'

'Wolff woedend tijdens overleg tussen F1-teams, Horner confronteert Mercedes-teambaas'

Tijdens een teambazenbijeenkomst op de zaterdag van de Grand Prix van Canada liepen dingen lichtelijk uit de hand, zo schrijft Auto, Motor und Sport zondagavond. Tijdens de bijeenkomst, waar ook Formule 1-CEO Stefano Domenicali aanwezig was, was de technische richtlijn van de FIA over de aanpak tegen porpoising het gespreksonderwerp.

Die richtlijn is niet bij ieder team goed gevallen. Onder meer Mattia Binotto zou zijn ongenoegen hebben geuit. De teambaas van Ferrari schijnt van mening te zijn dat die richtlijn eerst goedgekeurd had moeten worden door het World Motor Sports Council voordat deze werd ingevoerd. Nu is het zo dat de richtlijn vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië al van kracht zal zijn.

Toto Wolff zou het totaal oneens zijn met zijn Italiaanse collega. De uitspraken van Binotto zouden voor een boze reactie van Wolff hebben gezorgd. Ooggetuigen melden dat de Oostenrijker zich vervolgens richtte tot zijn collega's en hen beschuldigde van onverantwoord gedrag. Als porpoising, het stuiteren van de auto's, niet zou worden aangepakt, dan zou er in de toekomst een serieus ongeluk plaatsvinden, zou Wolff hebben gezegd.

Horner confronteert Wolff

Tijdens de bijeenkomst waren niet alleen de teambazen en Domenicali aanwezig, maar ook een cameraploeg van Netflix voor de documentaireserie Drive To Survive was in de ruimte. Om die reden zou Red Bull Racing-teambaas Christian Horner aan Wolff op spottende wijze gevraagd hebben of zijn driftbui enkel voor de camera's was bedoeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws