Update | Russell: 'Al die tijd al gezegd dat het dom was om Mercedes af te schrijven' Formule 1
Formule 1

Update | Russell: 'Al die tijd al gezegd dat het dom was om Mercedes af te schrijven'

Update | Russell: 'Al die tijd al gezegd dat het dom was om Mercedes af te schrijven'

George Russell heeft zich gemengd in de discussie of er een straf moet komen voor Max Verstappen na het incident met Lewis Hamilton op Interlagos. De toekomstig Mercedes-coureur is van mening dat er een straf moet komen voor de Nederlander, omdat er geen sprake is van fair racen.

In gesprek met RaceFans laat de Brit weten dat er in zijn ogen een straf moet komen voor de Red Bull-coureur, al weet hij niet of de stewards er achteraf nog voor gaan ingrijpen. 'Of er nu achteraf nog een straf voor gegeven gaat worden, weet ik niet. Of er een straf had moeten komen? Ik denk dat er eentje had moeten komen.'

De man die na dit seizoen de overstap maakt van Williams naar Mercedes geeft aan dat er in zijn ogen geen sprake was van fair racen en Verstappen daarom een straf verdiend. 'Je kunt niet ineens 25 meter later remmen dan je voorgaande ronden hebt gedaan en de ander daardoor van de baan forceren. Dat is niet fair racen. Het is harder racen maar het is niet fair racen.'

Update 10.25u (19/11) | Russell: 'Al die tijd al gezegd dat het dom was om Mercedes af te schrijven'

George Russell stelt dat hij het hele jaar al wist dat Mercedes tot het gaatje zou gaan voor de wereldtitel. Halverwege het jaar leek het erop dat Red Bull Racing bij vlagen stukken beter was dan de Duitse renstal, maar de toekomstige Mercedes-coureur twijfelde nooit aan het concurrentievermogen van het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

'Ik heb dit al die tijd al gezegd', benadrukt Russell tegenover onder meer MotorsportWeek. 'Toen Verstappen en Red Bull de overhand leken te hebben, zei ik dat het vrij dom was om Mercedes en Hamilton af te schrijven.' In de tussentijd is er veel gebeurd. Verstappen bouwde een flinke voorsprong op op Hamilton in het WK, maar zag deze in Interlagos kleiner worden. Het verschil bedraagt nu veertien punten.

'Vorig weekend, en de recentere races, hebben aangetoond dat ze er altijd zullen staan', weet de jonge Brit. 'Het feit dat ze nog steeds meestrijden om de titel is vrij exceptioneel. Hamiltons prestatie in Brazilië was dat overduidelijk ook.' Zo spreekt hij dus lovend over zijn toekomstige teamgenoot, waartegen hij het in 2022 vermoedelijk op zal moeten nemen voor de Formule 1-wereldtitel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws