Update | Verstappen sluit zich aan bij Alonso: 'Met salarisplafond raak je opstapklassen ook' Formule 1
Formule 1

Update | Verstappen sluit zich aan bij Alonso: 'Met salarisplafond raak je opstapklassen ook'

Update | Verstappen sluit zich aan bij Alonso: 'Met salarisplafond raak je opstapklassen ook'

Fernando Alonso zou het onterecht vinden wanneer de Formule 1 een budgetplafond introduceert voor coureurssalarissen. De sterren van de sport worden door de rechtenhouders gebruikt om de interesse in de klasse te vergroten, en vormen zo indirect een inkomstenbron. Dat gebeurt nu veel meer dan in het verleden, wat een plafond voor coureurssalarissen onterecht zou maken volgens de Alpine-coureur.

'Ik denk niet dat dat nodig is', meldt Alonso volgens Motorsport.com als geïnformeerd wordt naar zijn perspectief op het onderwerp. 'Coureurs hebben hier altijd buiten gestaan en ik denk dat de coureurs steeds meer gebruikt worden om de Formule 1 te promoten.' Middels interviews met Formula 1 en bijzaken als de Netflix-serie Drive to Survive worden de rijders steeds meer het middelpunt van de belangstelling.

'We doen steeds meer evenementen en staan meer in contact met de fans', vindt de Spanjaard dan ook. 'Ze vragen dus steeds meer van ons, en plukken daar de vruchten van. Daarom denk ik dat wij niet onder dat budgetplafond moeten vallen.' Het zou volgens Alonso niet eerlijk zijn om juist nu er van alle kanten aan de coureurs getrokken wordt de inkomstenbron te verkleinen.

Coureurssalarissen niet onder budgetplafond

Coureurssalarissen vallen momenteel niet onder het budgetplafond van 140 miljoen dollar (circa 130 miljoen euro, red.). Dat betekent dus dat de teams de rijders flinke sommen kunnen betalen zonder dat de budgetten voor transport, ontwikkeling en andere zaken in de weg zit. Momenteel geven diverse teams al aan dat het budgetplafond niet te handhaven is, dus een toevoeging van de coureurssalarissen zou dat probleem alleen nog maar groter kunnen maken.

Update 10.00u (10/06) | Verstappen sluit zich aan bij Alonso: 'Met salarisplafond raak je opstapklassen ook'

Max Verstappen deelt de mening van Fernando Alonso over het salarisplafond. Eerder gaf de veteraan al aan dat hij het niet terecht zou vinden wanneer er een plafond geïntroduceerd zou worden voor de coureurs, en de Nederlander schaart zich achter zijn collega. De primaire reden is dat er veel meer geld verdiend wordt door de F1, en dat de coureurs het risico dragen, maar ook raakt het de opstapklassen van de autosport.

'Het is nog een beetje vaag allemaal, niemand weet waar het naartoe gaat', geeft de Limburger aan tijdens de persconferentie in Azerbeidzjan. 'Ik vind het geen goed idee. Iedereen gaat erop vooruit, de teams en Formula One Management. Waarom moeten de coureurs dan inleveren? Wij lopen tenslotte het risico', aldus de kritiek van de Red Bull Racing-coureur.

Maar Verstappen vindt het niet alleen oneerlijk. Ook stelt hij dat junioren mogelijke sponsoren kwijt zouden kunnen raken wanneer de inkomsten in de F1 beperkt zouden worden: 'In de juniorencategorieën rijden coureurs met sponsoren die hun investering terug willen verdienen. Die worden dan ook getroffen, want de investeerders hebben minder mogelijkheden om hun inleg terug te krijgen. Je raakt de opstapklassen dus ook.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws