Staat Lawson al klaar om De Vries te vervangen? 'We zien de geruchten al' Opinie
Opinie

Staat Lawson al klaar om De Vries te vervangen? 'We zien de geruchten al'

Staat Lawson al klaar om De Vries te vervangen? 'We zien de geruchten al'

Het seizoen is pas vier races oud, maar toch moet Nyck de Vries al langzaam gaan vrezen voor zijn toekomst in de Formule 1. De geruchten over een mogelijke coureurswissel bij AlphaTauri zijn volgens F1TV-analiste Laura Winter al op gang gekomen. De Nederlander wordt in zijn situatie niet geholpen door de sterke prestaties van teamgenoot Yuki Tsunoda. Het analistenpanel van F1TV gaat daarnaast in op de situatie bij Red Bull Racing, waar Sergio Pérez wereldkampioen Max Verstappen voorziet van een grotere uitdaging dan in voorgaande seizoenen het geval was.

Pérez kende een teleurstellend weekend in Australië, maar presteerde in de andere races sterk. Een overwinning in zowel de sprintrace als de Grand Prix van Azerbeidzjan heeft de Mexicaan tot op zes punten van Verstappen gebracht in het kampioenschap. 'Sergio (Pérez, red.) doet er alles aan om te laten zien dat hij sterk genoeg is om voor het kampioenschap te vechten', ziet Barretto. 'Hij moet zorgen dat hij het netjes houdt, hij moet zorgen dat hij dicht bij Max blijft. Normaal zal Max winnen en wordt Checo tweede, maar als de kans zich voordoet, zoals in Bakoe het geval was, dan moet hij die kansen pakken. Max heeft een beetje het talent van een superheld, dus het wordt lastig om hem te verslaan, maar Pérez kan een kans hebben als hij in de buurt kan blijven.'

Pérez zelf zegt in gesprek met F1TV: 'Ik kijk enorm uit naar dit weekend, om te zorgen dat we competitief zijn en om te leveren wanneer dat nodig is. Ik moet zorgen dat ik races blijf winnen en dat ik de druk op Max blijf zetten.' Bij een overwinning in Miami zou Pérez voor het eerst in zijn carrière het kampioenschap aanvoeren. Red Bull komt dit weekend, net als tijdens de andere races in de Verenigde Staten, in actie met een andere livery. 'Ik heb de livery nog niet gezien, maar het is duidelijk een ander weekend dan normaal. Iedereen kijkt uit naar Miami, en er zijn hier veel latino's. Het is fijn om zo dicht bij huis te zijn. Ik ben al een tijdje niet meer naar huis kunnen gaan, maar het voelt in ieder geval al goed om in dezelfde tijdzone te zijn. Ik ben de local hier!' aldus een zichtbaar goedgemutste Pérez.

'Kunnen we een wissel verwachten tussen De Vries en Lawson?'

Later in de voorbeschouwing komt ook het zwakke presteren van De Vries ter sprake. De Fries keek als debutant al voor aanvang van het seizoen tegen torenhoge verwachtingen aan, maar heeft vooralsnog geen vlekkeloos weekend gekend. 'AlphaTauri heeft het niet echt goed voor elkaar, maar Yuki Tsunoda is twee keer achter elkaar in de punten geëindigd. De Vries daarentegen, had het heel lastig in Bakoe. Ik denk dat het voor hem een weekend was om snel te vergeten', zegt Will Buxton over de prestaties van de Nederlander.

Bij AlphaTauri kloppen er altijd nieuwe talenten op de deur. Zo heeft het team Liam Lawson achter de hand, die in Japan actief is in de Super Formula 2, en heeft het eventueel ook nog Daniel Ricciardo als optie. 'Ja, we zien de geruchten al, kunnen we al een wissel met Liam Lawson verwachten in het midden van het seizoen?' vraagt Laura Winter zich af. 'Dat is hoe de sport werkt, het is heel hard, niet? We zien dat ze zoveel druk op hun schouders hebben. We zagen hem (De Vries, red.) op het vliegveld, en hij weet dat hij hier alles moet geven. Toen hij uitviel in Bakoe, nam hij meteen plaats op de loopband en rende hij tien kilometer met drie lagen kleding, om te trainen voor de hitte hier. Hij is gefocust en hij weet wat hij moet doen, maar het is inderdaad een heel lastig begin van het seizoen geweest. Tsunoda laat hem ook nog wat slechter uitzien, hij presteert beter dan waar de auto toe in staat is. Als je met hem praat, zie je gewoon de focus.'

Poll

Verwacht je dat Nyck de Vries zichzelf kan verbeteren?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws