Update | WK-stand: Ferrari scoort toch minder na nieuwe straffen, Aston Martin meer punten Formule 1
Formule 1

Update | WK-stand: Ferrari scoort toch minder na nieuwe straffen, Aston Martin meer punten

Update | WK-stand: Ferrari scoort toch minder na nieuwe straffen, Aston Martin meer punten

Max Verstappen heeft zijn vijfde Grand Prix op rij gewonnen, en evenaart daarmee zijn persoonlijk record. Daarnaast pakte hij de snelste ronde, waarmee het verschil met teamgenoot Sergio Pérez, die derde werd, opliep tot 81 punten. Fernando Alonso en Lewis Hamilton kwamen niet verder dan plekken zes en zeven en verliezen zo terrein ten opzichte van Pérez. Een goede score voor Ferrari zorgt ervoor dat het Italiaanse team inloopt op Mercedes en Aston Martin.

Verstappen liep al in de openingsfase van de race uit op Charles Leclerc en Carlos Sainz, maar Red Bull Racing besloot om geen pitstop te maken bij een Virtual Safety Car, waardoor hij na zijn eerste pitstop achter de beide Ferrari-coureurs terechtkwam, aangezien Leclerc en Sainz al een goedkopere pitstop hadden gemaakt. Verstappen herstelde de schade snel en had in de slotfase 25 seconden voorsprong. Hij maakte gebruik van de situatie om nog een keer te stoppen om de snelste rondetijd over te nemen van teamgenoot Pérez. Verstappen heeft nu 229 punten na negen weekenden en heeft per weekend dus meer dan 25 punten gemiddeld gepakt. Pérez liep dankzij zijn derde plek uit op Alonso en Hamilton. De Mexicaan heeft nu negentien punten voorsprong op Alonso.

Aston Martin scoorde slechts negen punten, en Mercedes deed het met tien punten niet veel beter. Ferrari scoorde echter goed met een tweede en vierde plek, en pakt daardoor haar beste seizoensresultaat met dertig punten. Dat betekent dat Ferrari het gat van veertig punten tot Mercedes halveert. Met drie teams binnen twintig punten kan er een spannende driestrijd verwacht worden voor de tweede plek in het constructeurskampioenschap.

Norris helpt McLaren

Lando Norris scoort altijd goed op de Red Bull Ring, en vandaag was geen uitzondering met een vijfde plek. McLaren pakte voor vandaag pas zeventien punten, en verstevigt met de tien extra punten de zesde plek in het constructeurskampioenschap. De Brit pakt dankzij zijn tien punten ook de tiende plek in het coureurskampioenschap af van Pierre Gasly. Gasly pakte met een negende positie ook twee puinten, maar dat was onvoldoende om de jonge Brit achter zich te houden.

Update 22:58u (02/07) | WK-stand: Ferrari scoort toch minder na nieuwe straffen, Aston Martin meer punten

Er zijn kleine wijzigingen in de WK-stand nadat de wedstrijdleiding ver na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk nog nieuwe straffen heeft doorgevoerd. Dit had gevolgen voor Carlos Sainz, Lewis Hamilton en Pierre Gasly, die hierdoor plaatsen moesten inleveren. Lando Norris, Fernando Alonso, George Russell en Lance Stroll konden hiervan profiteren.

Zo eindigde Sainz de race als vierde, maar is hij na een straf van 10 seconden teruggezet naar de zesde plek. Norris en Alonso schoven hierdoor op naar plek vier en vijf en scoren daarmee dus meer punten. Hamilton moest plek zeven inleveren aan Russell, die daarmee meer punten pakt dan zijn teamgenoot. Ook Gasly zakt een plekje, van de negende naar de tiende plaats, waardoor Stroll een plaats omhoog ging. Dit zorgt voor een aantal kleine wijzigingen in de punten.

Bekijk hier de volledige WK-stand

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws