Van der Garde benieuwd naar sfeer bij Mercedes: 'Hamilton was een kanon in de kwalificatie' Formule 1
Formule 1

Van der Garde benieuwd naar sfeer bij Mercedes: 'Hamilton was een kanon in de kwalificatie'

Van der Garde benieuwd naar sfeer bij Mercedes: 'Hamilton was een kanon in de kwalificatie'

De Mercedes-coureurs wisten tijdens de kwalificatie de twee snelste tijden te rijden en daarmee de eerste startrij te bezetten. Ook vanuit Nederland kunnen ze op lof rekenen voor de prestatie, waar ze aan het begin van het seizoen niet eens over durfden dromen. 'Ze hebben een stap weten te maken', zegt analist Giedo van der Garde tijdens de nabeschouwing van Viaplay.

'Aan het begin van het seizoen waren ze nergens', benadrukt Van der Garde. Tijdens de eerste races van het seizoen vochten de twee Britten van de Zilverpijlen om P6, terwijl Red Bull Racing, McLaren en Ferrari constant vooraan reden. Mercedes lijkt nu de plek van Ferrari ingenomen te hebben. 'Een paar races geleden, rond Canada, hebben ze wat updates meegenomen en die auto wordt maar beter en beter', stelt de voormalig coureur vast.

'Russell weet dat hij het dit jaar heel goed doet in de kwalificatie, vooral tegen Hamilton', verwijst hij naar het onderlinge kwalificatieduel bij de Duitse renstal. 'We weten van vroeger dat Hamilton altijd een kanon was in de kwalificatie', voegt hij eraan toe. 'Zal Hamilton niet af en toe een beetje geknepen worden in de kwalificatie?' vraagt hij zich af. 'Russell staat er toch elke keer weer voor.'

Mercedes heeft wat Red Bull ook moet hebben

Verder heeft Van der Garde vooral lof voor het team onder Toto Wolff. 'Ik vind het knap wat Mercedes gedaan heeft. Ze hebben een stap weten te maken naar voren toe', aldus de analist. Collega Christijan Albers sluit zich daar volledig bij aan en beaamt dat de coureurs enorm aan elkaar gewaagd zijn en de sterkste line-up vormen op dit moment. 'Hamilton is een long run-beest. Russell is een jongeling die er in de kwalificatie echt voor gaat', vergelijkt hij de twee coureurs. 'Dit is wat Red Bull eigenlijk ook moet hebben', sluit Albers af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws