Van Overdijk: 'Veel variabelen in keuze wie wel en niet naar GP Nederland kunnen komen' Formule 1
Formule 1

Van Overdijk: 'Veel variabelen in keuze wie wel en niet naar GP Nederland kunnen komen'

Van Overdijk: 'Veel variabelen in keuze wie wel en niet naar GP Nederland kunnen komen'

Robert van Overdijk heeft meer inzicht geboden in hoe Circuit Zandvoort bepaalt wie wel naar de Grand Prix van Nederland kan komen, en wie niet. Door de overheidsmaatregel die recent aangekondigd werd, is duidelijk geworden dat een derde van de Formule 1-fans met een ticket voor de Nederlandse race niet kunnen komen. De directeur van het circuit geeft aan dat er veel variabelen meegenomen moeten worden om te bepalen welke tickets terugbetaald worden en wie wel 'gewoon' mag komen.

'Uiteindelijk hebben we een evenementenvergunning voor 110.000 bezoekers per dag. Daar twee derde van, dat is de capaciteit die we maximaal mogen hebben. Het is voor ons best een hele ingewikkelde puzzel om te leggen', geeft de directeur toe bij F1 aan Tafel. Dit rekensommetje resulteert in een maximaal toegestane hoeveelheid van 73.333 toeschouwers per dag. Een stuk minder dus dan in eerste instantie gewenst door het circuit.

Enfin, er is dus een kans van 33 procent dat mensen met een kaartje deze uiteindelijk terugbetaald zullen krijgen en niet naar het race-evenement kunnen. Van Overdijk: 'Sommige mensen zeggen: hoe ga je dat dan doen? Ga je loten? Gaat de notaris dat doen? Dat vind ik iets te simpel gesteld. Het toewijzen van tickets was al monnikenwerk, en we zijn afhankelijk van heel veel variabelen.' Deze variabelen moeten allen meegenomen worden in de beslissing van wie afgewezen worden.

'We hebben een mobiliteitsplan, we hebben te maken met een veiligheidsplan, we hebben langjarige contractuele verplichtingen en er is een duidelijke beleidsregel van de overheid wat wél en niet mag', gaat hij verder. Deze variabelen in acht nemend, volgt een verdeling. Aan de hand van deze verdeling wordt de keuze gemaakt wie wel en wie niet naar de Grand Prix van Nederland kan komen. Het wordt een ingewikkelde zaak, waarin Van Overdijk er naar streeft om zo eerlijk mogelijk te werk te gaan.

'Dat we mensen gaan teleurstellen, dat lijkt me een helder verhaal'

Van Overdijk weet echter dat de maatregel van de overheid betekent dat er sowieso mensen buiten de boot vallen. 'Dat we mensen gaan teleurstellen, dat lijkt me een helder verhaal', vreest hij. 'Toen we ruim anderhalf, twee jaar geleden de tickets vrijgaven, waren ze binnen no-time weg. We moeten een derde van de kaartkopers teleurstellen. Dat is heel vervelend, maar dat is gewoon een feit.' Circuit Zandvoort kan aan deze situatie verder ook niet zo veel meer doen, vindt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws