Haas houdt zich vast aan dezelfde filosofie als 2022: 'We geloven er in' Formule 1
Formule 1

Haas houdt zich vast aan dezelfde filosofie als 2022: 'We geloven er in'

Haas houdt zich vast aan dezelfde filosofie als 2022: 'We geloven er in'

Na twee moeilijke jaren is het nu tijd voor Haas om weer te presteren, geeft teambaas Günther Steiner aan bij de Italiaanse tak van Motorsport.com. Hij is tevreden over de tests van het team en hij geeft ook toe dat de VF-23, de bolide die het dit jaar moet doen voor Haas, is gebouwd op de filosofie van de 2022-auto.

Steiner blikt terug op de testdagen die in Sakhir gehouden werden. Voor Haas waren er geen pieken in de resultaten, niet op positief en niet op negatief vlak. Toch is de Italiaanse teambaas trots op het team en wat ze neergezet hebben. Door de afwezigheid van grote problemen kan Haas met veel vertrouwen het 2023-seizoen gaan starten. Kleine minpuntjes, zoals zorgen over het gaspedaal van de VF-23, nemen ze dan wel voor lief.

Steiner: 'Op alle vlakken beter dan vorig jaar'

Ook is het feit dat de Amerikaanse renstal veel data heeft kunnen verzamelen positief voor het team, geeft Steiner aan. 'We hebben dit jaar ons volledige programma gedaan, bijna alles', zegt de Italiaan. 'We hebben een klein beetje gemist door de gaspedaalproblemen, maar niet veel.' Op alle vlakken waren de testdagen dus beter in vergelijking met afgelopen seizoen, wat Steiner als de 'slechtste testdagen ooit' voor Haas heeft bestempeld.

De VF-23 is dan ook geen compleet nieuwe auto, wat het ook makkelijker maakt om informatie over te winnen. 'Het is een evolutie ten opzicht van vorig jaar', zegt de teambaas van Haas. 'Vorig jaar was alles nieuw, maar nu weten we al een beetje wat we kunnen verwachten', vervolgt Steiner, die tevreden is over de nieuwe vormgeving van de bolide waar coureurs Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg dit seizoen in zullen gaan racen.

Prestatie Haas-bolide afwisselend door hitte in Bahrein

Hoe de auto echt zal presteren tijdens de Grand Prix-weekenden is daarentegen nog niet echt te zeggen. 'Soms voelt de auto snel, soms voelt de auto langzaam', zegt Steiner, die de temperatuur in Bahrein de schuld geeft voor de wisselende resultaten. 'De motoren raken nog wel eens oververhit, maar verder hebben we tot nu toe nog geen grote problemen gehad, dus dat is positief.'

Haas houdt zich dus in 2023 vast aan de filosofie die ze in 2022 in het leven hebben geroepen. 'Het concept blijven we steeds verder ontwikkelen', vertelt Steiner, die het een simpele filosofie noemt. 'We geloven er in en daarom houden we ons eraan vast.' Daarnaast maakt Haas ook gebruik van een aantal Ferrari-componenten, en dat bevalt goed. 'Ferrari past goed in onze filosofie. Als Ferrari zo doorgaat en de onderdelen op die manier brengt, dan moeten ook wij ons in die richting ontwikkelen', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws