Alonso mist teamgenoot Stroll tijdens testdagen: 'Hij zou dingen zien die ik niet zie' Formule 1
Formule 1

Alonso mist teamgenoot Stroll tijdens testdagen: 'Hij zou dingen zien die ik niet zie'

Alonso mist teamgenoot Stroll tijdens testdagen: 'Hij zou dingen zien die ik niet zie'

Aston Martin moest het tijdens de testdagen in Bahrein zonder coureur Lance Stroll doen. Zijn teamgenoot Fernando Alonso geeft aan bij Speedweek.com dat het team onder die afwezigheid heeft moeten lijden. Stroll werd tijdens de testdagen vervangen door rookie Felipe Drugovich, die op de eerste en de derde dag mocht rijden.

Lance Stroll heeft de testdagen moeten missen. De Canadees kon niet achter het stuur stappen, omdat hij een aantal dagen voor de start van de testdagen een fietsongeluk had. Het is nog onduidelijk hoe lang Stroll afwezig zal zijn. Volgens zijn teamgenoot, Fernando Alonso, is dat een groot gemis voor het team.

Aston Martin kans op best of the rest

Aston Martin kwam sterk uit de voeten tijdens de restritten. Er wordt al voorzichtig gezegd dat het team dit jaar misschien wel best of the rest kan zijn. Dit zou betekenen dat ze dan alleen achter Red Bull Racing, Ferrari en Mercedes zouden komen te staan. Maar eerst wil Alonso zijn teamgenoot weer terug op de grid.

'Hij wordt gemist', zegt Alonso, die stelt dat het een groot gemis is dat Stroll geen feedback kon verschaffen tijdens de wintertesten. 'Ik kan ook wel feedback geven', vervolgt de Spanjaard, 'maar bij mij weten we niet of het gegrond is, of dat het komt omdat ik nieuw ben en in een nieuwe auto zit.'

Alonso: 'We kunnen niet zonder hem'

Stroll rijdt al meerdere jaren bij Aston Martin en is daarom zeker een meerwaarde voor het team, geeft Alonso aan. 'Wij kunnen nu dingen missen die Lance wel op zou merken, zoals bijvoorbeeld het gevoel van het rempedaal, de besturing, noem maar op.' De 41-jarige spreekt uit dat hij zijn teamgenoot hoopt snel weer te zien: 'We kunnen niet zonder hem.'

Over het algemeen was de Spanjaard verder wel te spreken over de bolide en de prestaties tijdens de testdagen. 'De auto voelde alle dagen competitief aan', constateert Alonso. 'We hebben de potentie en de duidelijke doelen waarin we willen groeien.' Toch trekt hij nog geen vergelijking met de andere teams. 'Daar is het nog te vroeg voor, dat zullen we pas gaan zien als we weer echt gaan racen', aldus Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws