Waché merkt weinig van vertrek Newey: 'We hebben drie bolides om aan te werken' Formule 1
Formule 1

Waché merkt weinig van vertrek Newey: 'We hebben drie bolides om aan te werken'

Waché merkt weinig van vertrek Newey: 'We hebben drie bolides om aan te werken'

Eerder dit seizoen werd bekend dat Adrian Newey Red Bull Racing zal verlaten. De ontwerper was al langer niet meer zo nauw betrokken bij het team en daardoor zal het ook weinig invloed hebben op de technici. ‘Wij zijn volledig gefocust op ons werk’, zegt Pierre Waché tegen Formula1.com.

‘Ik denk dat het technische team volledig gefocust is op de auto en de performance’, zegt de man van Red Bull als hem gevraagd wordt hoe het team een paar weken terug reageerde op het vertrek van Newey. De topontwerper is dit seizoen nog regelmatig te zien in de paddock, maar is al lang niet meer zo intensief betrokken als de afgelopen jaren. ‘We hebben op dit moment drie bolides om aan te werken’, geeft de Fransman aan. Naast het verderontwikkelen van de RB20 en het werk aan de auto van 2025, is Red Bull uiteraard ook al bezig met de auto van 2026, die aan een nieuwe set regels moet voldoen.

Alle focus ligt op het ontwikkelen van de bolides

Het is niet zo dat het technische team het vertrek van Newey niet jammer vindt, maar het werk is simpelweg belangrijker. ‘Als persoon mochten mensen hem heel erg graag en nu vertrekt hij’, geeft Waché aan. ‘Wij zijn volledig gefocust op ons werk, als ik eerlijk moet zijn’, geeft hij aan. De RB20 heeft al bewezen minder dominant te zijn dan de RB19, waardoor er inmiddels al drie Grands Prix zijn gewonnen door Ferrari en McLaren. Verstappen gaf eerder al aan dat het team ook in Canada problemen verwacht en dus is er ook nog genoeg werk aan de wagen van dit jaar, naast het werk aan de toekomstige bolides.

Toch kijkt het team op dit moment vooral vooruit, in de hoop een goede bolide te ontwikkelen voor 2026, waarvoor ook power units ontwikkeld moeten worden met meer elektrisch vermogen. Daarnaast wil de Formule 1 graag overstappen op duurzame brandstof en zullen er qua aerodynamica ook dingen veranderen. ‘We kijken vooruit. Hoe meer je erover nadenkt, hoe beter je kunt anticiperen’, concludeert Waché.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws