Vasseur deelt mening Hamilton niet: 'Dominantie Verstappen schaadt F1 helemaal niet' Formule 1
Formule 1

Vasseur deelt mening Hamilton niet: 'Dominantie Verstappen schaadt F1 helemaal niet'

Vasseur deelt mening Hamilton niet: 'Dominantie Verstappen schaadt F1 helemaal niet'

Frédéric Vasseur denkt niet dat mensen al te veel moeten klagen over de dominantie van Red Bull Racing en Max Verstappen. De teambaas van Ferrari denkt dat deze dominantie de Formule 1 totaal niet schaadt en hij stelt dan ook dat het juist als motivatie moet werken voor de andere teams. De renstallen achter Red Bull zijn momenteel in een spannende strijd met elkaar verwikkeld. Vasseur denkt dat deze strijd nog wel even zal voortduren.

Ferrari had gehoopt om mee te strijden voor de titel, maar voorlopig heeft alleen Red Bull races weten te winnen. Lewis Hamilton heeft al aangeven dat hij hoopt dat de Formule 1 daar wat aan doet, maar bij Ferrari wordt die mening niet gedeeld. 'Verstappen schaadt de Formule 1 helemaal niet', zegt Vasseur bij Marca. 'Hij levert gewoon fantastisch werk. Hij presteert beter dan de anderen. Hij en zijn team. Dat zou een aanmoediging moeten zijn voor de rest van ons om onze krachten te bundelen. We kunnen niet klagen over dominantie van de Nederlander.'

Vasseur: 'Zal zo zijn tot het einde van het seizoen'

De andere teams zijn echter vooral met elkaar in gevecht. Ieder weekend lijkt een andere renstal de beste kans te hebben om achter Red Bull op het podium te eindigen. 'We moeten nog steeds weten waarom we op sommige circuits beter presteren en op andere niet zo goed. Ik denk dat de andere teams zich in dezelfde situatie bevinden, we zijn allemaal een beetje inconsistent. Met zo veel auto's binnen twee tienden van elkaar is er maar heel weinig nodig om van de tweede naar de vijfde plaats te zakken.'

Voorlopig zijn het Ferrari, Mercedes, McLaren en Aston Martin die achter Red Bull met elkaar in gevecht zijn. Aan het begin van het seizoen was het Aston Martin dat het meest imponeerde, terwijl Mercedes en Ferrari er ook vaak tussen stonden. In de laatste paar races voor de zomerstop mengde McLaren zich ineens in de strijd. Vasseur denkt niet dat er snel een einde komt aan de onvoorspelbaarheid van deze strijd. 'Het is te vroeg om conclusies te trekken, maar ik denk dat het zo zal zijn tot het einde van het seizoen', aldus de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws