Schumacher had het niet makkelijk in Bahrein: 'Gevoel alsof de dag nooit zou eindigen' Formule 1
Formule 1

Schumacher had het niet makkelijk in Bahrein: 'Gevoel alsof de dag nooit zou eindigen'

Schumacher had het niet makkelijk in Bahrein: 'Gevoel alsof de dag nooit zou eindigen'

Mick Schumacher geeft toe dat het niet makkelijk was om de Grand Prix van Bahrein vanaf de zijlijn te moeten bekijken. De Duitser verloor eind vorig seizoen zijn zitje bij Haas en is nu de reservecoureur van Mercedes. Het betekent wel dat hij meer dan ooit tevoren gebrand is om (weer) een zitje te bemachtigen.

Dat is op dit moment echter alleen een gedachte en in de F1 Nation-podcast beschrijft Schumacher waarom het lastig voor hem was om in Bahrein toe te moeten kijken. 'Ik heb daar met mijn armen over elkaar op een kruk gezeten en had het gevoel dat de dag nooit zou eindigen, omdat ik gewoon in de auto wilde springen', vertelt de voormalig Formule 2- en 3-kampioen.

'Maar het is ook een andere factor die voor mij en mezelf bewijst dat ik dit echt heel graag wil en het laat zien dat ik het niet oké vind om niet in de auto te zitten', gaat Schumacher verder. Hij weet nog niet wat de toekomst brengt. 'Ik bedoel, het is moeilijk te zeggen. Ik voel me erg thuis bij Mercedes en moet daarom zeker kijken welke opties ik heb voor het komende seizoen. Maar ik denk ook dat veel daarvan in de loop van het jaar een beetje duidelijker zal worden.'

Schumacher op zijn plek bij Mercedes

Schumacher heeft het, zoals eerder gezegd, naar zijn zin bij Mercedes. 'In sommige opzichten voelt het absoluut geweldig voor mij, want ik kom natuurlijk uit een auto die vrij moeilijk was om in te rijden. En dan spring je vervolgens in een simulator die erg dicht bij de realiteit staat. Het was goed om het gevoel te hebben dat je ook een paar andere dingen kunt uitproberen in de simulator.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws