Vasseur: 'Ferrari dichter bij Red Bull dan bij Aston Martin; Mercedes wordt wakker' Formule 1
Formule 1

Vasseur: 'Ferrari dichter bij Red Bull dan bij Aston Martin; Mercedes wordt wakker'

Vasseur: 'Ferrari dichter bij Red Bull dan bij Aston Martin; Mercedes wordt wakker'

Frédéric Vasseur denkt dat Ferrari dichter bij Red Bull Racing staat dan bij Aston Martin, ondanks dat Fernando Alonso namens de Britse renstal op het podium eindigde in Bahrein. Daarnaast gelooft de teambaas van de Scuderia dat Mercedes binnen afzienbare tijd 'wakker wordt' in de strijd vooraan het veld.

Ferrari eindigde tijdens de Grand Prix van Bahrein ver achter Red Bull en winnaar Max Verstappen, met Carlos Sainz op P4 en Charles Leclerc die weer eens uitviel met motorproblemen. Toch denkt Vasseur dat Ferrari er beter voorstaat dan velen denken. 'Als je alleen kijkt naar het eerste deel van de race, dan staan we dichter bij Red Bull dan bij Aston Martin', vertelt hij aan PlanetF1.

'Dit was nog maar de eerste race en we hoeven nog helemaal niet onze conclusies te trekken', gaat de Fransman verder. Hij verwacht ook dat Mercedes binnen afzienbare tijd verbetering laat zien. 'Ik denk dat Mercedes binnenkort wakker wordt. Wanneer dat gebeurt, zou ik niet weten. Misschien gebeurt het volgende week al', verwijst Vasseur naar de Grand Prix van Saoedi-Arabië volgend weekend.

Vasseur voorspelt 'ander verhaal' in Saoedi-Arabië

Bahrein was volgens velen uit de Formule 1-wereld een race op zich en daar sluit Vasseur zich in grote lijnen bij aan. 'Het zal een ander verhaal zijn in Jeddah. Je hebt er ander asfalt en we kunnen misschien een beter beeld krijgen dan nu het geval is', aldus de Fransman. 'Wij moeten een beter beeld van de situatie krijgen. We weten wat we afgelopen weekend hebben gedaan om zo een volgende stap te zetten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws