Verstappen op zijn hoede voor Ferrari: 'Dat is natuurlijk erg handig in Jeddah' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen op zijn hoede voor Ferrari: 'Dat is natuurlijk erg handig in Jeddah'

Verstappen op zijn hoede voor Ferrari: 'Dat is natuurlijk erg handig in Jeddah'

Max Verstappen denkt dat zijn dominante zege tijdens de Grand Prix van Bahrein niet per se een voorbode is voor de rest van het seizoen. De coureur van Red Bull Racing verwacht namelijk dat Ferrari tijdens de aankomende race in Saoedi-Arabië voldoende kansen heeft om terug te slaan. Ondanks dat de meervoudig racewinnaar graag met beide benen op de grond blijft staan, is hij uiteraard ook blij met de gang van zaken bij Red Bull.

Verstappen wist voor het eerst een seizoensopener te winnen. Ondanks dat dit op dominante wijze gebeurde, wil de coureur niet te hard van stapel lopen. 'Het is duidelijk dat ik blij ben met de gang van zaken, maar Jeddah zal heel anders zijn', wordt Verstappen geciteerd door Formel1.de. 'Onze auto lijkt vrij sterk te zijn bij hoge snelheden, maar ik denk dat Ferrari vrij snel is op de rechte stukken, wat natuurlijk erg handig is in Jeddah. We hebben alleen in Bahrein met deze auto's gereden, dus we zullen gewoon moeten afwachten.'

Bovendien is Red Bull niet op elk vlak dominant met haar RB19. Toch kon de Oostenrijkse renstal toen het ertoe deed een groot gat slaan naar de concurrentie. 'Ik denk dat de prestaties over één ronde in vergelijking met de race heel anders zijn wat betreft balansvereisten. Ik was niet tevreden met de prestaties over één ronde op vrijdag, maar mijn lange runs waren nog steeds oké, dus het was voor mij geen verrassing', doelt de Nederlander op de dominante zondag van Red Bull.

Verstappen: 'Het zal van race tot race verschillen'

In 2022 was Red Bull ook al een dominante kracht in beide kampioenschappen. Verstappen is dan ook blij met het werk van Adrian Newey en zijn team. 'Ik denk dat we een goed racepakket hebben. Natuurlijk zal het van race tot race een beetje verschillen, maar we kunnen er zeker mee vechten. Dus ik moet het team dan ook bedanken. Je weet wat ze weer hebben gedaan tijdens de winter om ons zo'n snelle raceauto te geven', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws