Vasseur haalt nogmaals uit naar de FIA: 'Dat was ook een goede grap' Formule 1
Formule 1

Vasseur haalt nogmaals uit naar de FIA: 'Dat was ook een goede grap'

Vasseur haalt nogmaals uit naar de FIA: 'Dat was ook een goede grap'

Frédéric Vasseur is niet te spreken over de gridstraf, die Carlos Sainz heeft ontvangen van de stewards in Las Vegas. De teambaas van Ferrari is van mening dat de batterijwissel volledig buiten de schuld om was van de coureur en het team, maar desondanks ving de Fransman bot bij de FIA en dus zal Sainz zaterdag tien plaatsen naar achteren worden gezet op de grid.

In de eerste vrije training zorgde een losgeraakte putdeksel voor flinke schade aan de bolide van Sainz. Ferrari moest uiteindelijk het chassis vervangen, maar ook de batterij heeft het putdekseldrama niet overleefd. Aangezien Sainz al op scherp stond met betrekking tot dit onderdeel, zou er volgens de regels een straf moeten volgen. Deze kreeg de racewinnaar van Singapore dan ook, dit tot onvrede van Vasseur.

De 55-jarige Fransman haalde eerder op de dag al uit naar het de organisatie van het evenement, maar hij hoopte uiteindelijk op clementie van de stewards. Ferrari diende een speciaal verzoek in, maar dit werd, zoals gezegd, dus afgewezen. Vasseur begrijpt er echter weinig van. 'Het voelt vreemd, want ik denk dat wij niets verkeerd hebben gedaan', begint hij bij Motosport.com. 'We moeten hier nu een gigantische prijs voor betalen. Daar komt nog bij dat we strijden voor P2 in het kampioenschap, dus de tien plaatsen straf is een enorme klap.'

Vasseur had ook nog een bijzonder verhaal over het vervangen van het chassis, want dat stond aanvankelijk niet op de planning. Je mag namelijk maar één chassis per dag gebruiken, maar die regel was niet langer van toepassing omdat de uitgestelde tweede sessie pas na middernacht begon. 'Dat was ook een goede grap', zei Vasseur daarover. 'Je mag overdag niet van chassis wisselen. Maar ze hebben ons verteld dat het middernacht was en dat het niet meer als dezelfde dag gold', aldus Vasseur.

Vasseur wil hoofdstuk sluiten

Aan de straf valt niets meer te doen en Vasseur probeert het, mede in het belang van de rest van het weekend, te accepteren. 'We moeten proberen om er niet meer over na te denken. We hebben een goed tempo, dus we moeten ons nu richten op de kwalificatie en de race. We hebben nu geen tijd om hierover te discussiëren', zegt de teambaas van Ferrari.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws