Vasseur geïrriteerd na vraag van journalist: 'Kan ik ook gewoon weggaan?' Formule 1
Formule 1

Vasseur geïrriteerd na vraag van journalist: 'Kan ik ook gewoon weggaan?'

Vasseur geïrriteerd na vraag van journalist: 'Kan ik ook gewoon weggaan?'

Frédéric Vasseur heeft tijdens de persconferentie voor teambazen nog maar eens herhaald dat de gang van zaken tijdens de eerste vrije training in Las Vegas onacceptabel is. Mercedes-collega Toto Wolff was eveneens aanwezig bij de persconferentie en de Oostenrijker stelde dat dit er nu eenmaal bij hoort. De teambaas van Ferrari zat echter niet op het commentaar van zijn collega te wachten.

Vasseur verscheen eerder op de avond al woest voor de camera bij Sky Sports, nadat de bolide van Carlos Sainz aanzienlijke schade had opgelopen door een putdeksel in VT1. 'De complete monocoque, de power unit, en de batterij zijn beschadigd. Dit is compleet onacceptabel', zei de Fransman. 'Dit kost ons een vermogen, en dit heeft de sessie van Carlos (Sainz, red.) totaal om zeep geholpen.'

Tijdens de persconferentie voor teambazen was Vasseur nog niet echt afgekoeld. 'We hebben enorm veel schade. De tweede vrije training gaan we, als die vandaag nog wordt verreden, sowieso al niet meer halen. Dit gaat ons een fortuin kosten en is compleet onacceptabel voor de Formule 1', herhaalde de Ferrari-teambaas nog maar eens.

Wolff hoorde zijn klagende collega aan en hij besloot om zich ermee te bemoeien. De Oostenrijker stelde dat dit soort dingen er nu eenmaal bij horen in de Formule 1, maar Vasseur zat niet echt op de opmerking van zijn Mercedes-collega te wachten. 'Kom op, Toto, jij zou in mijn positie ook enorm balen', bijt de 55-jarige Fransman van zich af.

Interviewer slaat plank mis met vraag over het seizoen van Ferrari

Nadat Vasseur zijn zegje over de schade aan de SF-23 van Sainz heeft gedaan, wil interviewer Tom Clarkson nog graag van de Fransman weten hoe hij terugkijkt op zijn eerste jaar als teambaas van Ferrari. Wolff realiseert zich dat de interviewer zich nu op glad ijs bevindt. 'Je brengt jezelf nu echt in de problemen. Ik ken hem (Vasseur, red.) al twintig jaar', lacht Wolff.

De Oostenrijker voelde de situatie goed aan, want Vasseur had absoluut geen zin in dergelijke vragen. 'Kan ik misschien ook gewoon weggaan?', vraagt hij aan Clarkson, die probeert om alsnog een antwoord op zijn vraag te krijgen. 'Nee, stel maar een vraag aan Toto (Wolff, red.) of aan iemand anders', reageert Vasseur zichtbaar geïrriteerd. Clarkson stelt later dan wel terug te komen bij de Fransman. 'Prima', is het korte antwoord van de Ferrari-teambaas tot slot.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws