Ferrari woedend: 'Kunnen niet deelnemen aan VT2, onacceptabel voor de Formule 1' Formule 1
Formule 1

Ferrari woedend: 'Kunnen niet deelnemen aan VT2, onacceptabel voor de Formule 1'

Ferrari woedend: 'Kunnen niet deelnemen aan VT2, onacceptabel voor de Formule 1'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur is behoorlijk boos na de start van het Grand Prix-weekend in Las Vegas. De eerste vrije training in de woestijnstad duurde slechts acht minuten voordat er met rode vlaggen gezwaaid werd vanwege een los putdeksel. Het grootste slachtoffer was Carlos Sainz, en de schade loopt volgens Vasseur flink op.

In de dagen voor het weekend moesten de coureurs meedoen aan alle show en glamour in Las Vegas, inclusief een uitgebreide openingsceremonie. De coureurs zullen er dan ook naar uit hebben gekeken om het vizier omlaag te doen en het circuit op te rijden, maar dat liep dus uit op een anticlimax, en in het geval van Ferrari op ontzettend veel schade.

Vasseur was na afloop logischerwijs niet blij, en gaf aan dat de schade bij Sainz veel significanter is dan alleen een kapotte vloer. 'De complete monocoque, de power unit, en de batterij zijn beschadigd. Dit is compleet onacceptabel', zei de 55-jarige Fransman bij Sky Sports F1. 'Dit kost ons een vermogen, en dit heeft de sessie van Carlos (Sainz, red.) totaal om zeer geholpen. We kunnen hoe dan ook niet deelnemen aan de tweede vrije training. Ik vind dat wat vandaag gebeurd is, onacceptabel is voor de Formule 1.'

Formule 1 probeert problemen op te lossen

De Formule 1 gaf achteraf aan dat een putdeksel was losgekomen, en dat alle andere putdeksels dus ook gecheckt moeten worden. 'Dat zal enige tijd duren. We bespreken met het lokale technische team hoelang het gaat duren om het probleem op te lossen, en zullen mogelijke aanpassingen aan het tijdschema dan ook communiceren.' In Azerbeidzjan kwamen in het verleden soortgelijke problemen voor. Voor Ferrari was het enige kleine pluspunt dat Charles Leclerc veruit het snelste was aan het begin van de eerste training.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws