Red Bull blijft maatje te groot voor Ferrari: 'Max heeft een heel goede racesimulatie gedaan' Formule 1
Formule 1

Red Bull blijft maatje te groot voor Ferrari: 'Max heeft een heel goede racesimulatie gedaan'

Red Bull blijft maatje te groot voor Ferrari: 'Max heeft een heel goede racesimulatie gedaan'

Charles Leclerc is positief gestemd na de eerste twee trainingen op het Las Vegas Strip-circuit, maar rekent zich nog niet rijk, want Max Verstappen heeft een heel goede racesimulatie gedaan. Volgens de Monegask gaat de kwalificatie in ieder geval wel spannend worden, want hij weet zeker dat Ferrari er goed bij zal zitten op zaterdag. Qua racepace verwacht de 26-jarige dat Red Bull Racing wederom een maatje te groot zal zijn.

De eerste dag van het raceweekend in Las Vegas ging niet helemaal zoals gepland. Tijdens de eerste vrije training reed Carlos Sainz over een losse putdeksel en dat zorgde voor veel schade, uren vertraging, een training in de zeer late uren van de nacht, en teleurgestelde fans. Nadat het was opgelost kregen de coureurs in VT2 in ieder geval anderhalf uur de tijd om te trainen, en daarbij had Leclerc het naar zijn zin. 'Voor nu ziet het er goed uit, ik hou van het circuit, ik vind het leuk om hier te rijden', begint Leclerc in gesprek met F1TV.

'Ik hou altijd van stratencircuits, maar dit is echt een goede baan', vervolgt de Ferrari-coureur. Al met al was er niet heel veel tijd om goede data te verzamelen in de tweede vrije training, maar Leclerc had nog geen stress. 'We zien er voorlopig sterk uit. Het is nog wat moeilijk om te begrijpen waar we ons bevinden qua racepace', legt hij uit. 'Ik denk dat we er op de kwalificatiedag wel weer goed bij zullen zitten. Qua racepace is Red Bull nog steeds te sterk, en Max heeft een heel goede racesimulatie gedaan. Hoe dan ook wordt het tijdens de kwalificatie wel close', verwacht Leclerc.

Grip beter dan verwacht: 'De eerste twee rondjes waren wel slecht'

Aangezien de temperaturen in Las Vegas in de nacht nogal laag zijn, waren er voorafgaand aan het weekend in de woestijnstaat Nevada veel zorgen dat het lang zou duren om de banden op temperatuur te krijgen, en waren er ook zorgen over het asfalt. Het viel volgens Leclerc wel mee. 'De eerste twee rondjes waren erg slecht (qua grip, red.)', zegt de Monegask. 'Maar daarna was het goed. Ik zal nog even aan de bak moeten en een stap voorwaarts moeten maken voor de kwalificatiedag', aldus Leclerc.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws